Yaşam

Şarkıcı Davut Güloğlu, milletvekili adaylığını açıkladı

Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden Düzce Belediye Başkan adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu, genel seçimlere 3.5 yıl kala milletvekili adaylığını duyurdu.

Abone Ol

31 Mart yerel seçimlerinde dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme gelen ve seçimlerde istediği sonucu elde edemeyen Güloğlu, bu kez Düzce’den milletvekili olarak seçilmek istediğini belirtti. Güloğlu, "Ben siyasetçi değilim, halkın ozanıyım. Milletimizin derdini anlatan ve çözüm üreten bir temsilciye ihtiyaç duyulduğunu gördük. Eğer milletin taleplerini karşılamak için milletvekili olmak gerekiyorsa, biz de milletin vekili oluruz," dedi.

DurakMedya’da yer alan habere göre, müzik kariyerine ara vererek tamamen siyasete odaklanan Davut Güloğlu, Düzce için elinden geleni yapacağını ifade etti. Milletvekili seçimlerine uzun bir süre olmasına rağmen adaylığını şimdiden açıklayan Güloğlu, mevcut milletvekillerinin kente yeterince hizmet etmediğini vurguladı. 7 Mayıs 2028'de yapılacak genel seçimler için aday olduğunu açıklayan Güloğlu, “Ben siyasetçi değilim, halkın ozanıyım. Bu anlayışla Düzce’de halkımızla bir araya geldik, onların dertlerine ortak olduk. Şehrin yaşadığı sorunları bizzat gözlemledim. Milletimizin derdini anlatan ve çözüm arayan bir temsilci göremedik. Bu nedenle milletin vekili olmak gerekiyorsa, bu görevi seve seve üstleniriz. Milli Görüş hareketi bize nerede görev verirse, orada mücadelemize devam ederiz. Düzce bizim için gönlümüzde özel bir yere sahip. Ancak nihai karar Genel Başkanımız Fatih Erbakan’a aittir. Ülkemiz için en hayırlı olanı Genel Başkanımızın takdir edeceğinden şüphem yok,” şeklinde konuştu.

Yerel seçimde ikinci olmuştu

Davut Güloğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nin Düzce Belediye Başkan adayı olmuş, yüzde 29,77 oy almıştı. Ancak AK Parti adayı Faruk Özlü, yüzde 40,22 oy alarak belediye başkanı seçilmişti.