Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün dün ortaya çıkan "kaset"le adının anılması üzerine komployu kimlerin kurduğu merak konusu oldu.

Sarıgül peş peşe yaptığı açıklamalarda uygunsuz görüntülerin montaj olduğunu savundu. Sarıgül son paylaşımında "Ulusal Kriminal Büro laboratuvarında yapılan inceleme sonucu videonun montaj olduğuna dair rapor verildi" ifadesini kullandı.

CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti CHP kurultayında gerilim: Mansur Yavaş sitem etti

CHP'den konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise olayın siyasi bir komplo olduğunu yazdı.

Bu bir FETÖ yöntemidir

Deniz Baykal'ın kaset darbesiyle tasfiye edilerek yerine Kemal Kılıçdaroğlu getirildiğini hatırlatan Selvi, şunları yazdı:

Ünlü MİT’çi Mahir Kaynak, “Kime yaradı?” diye sorardı. Her siyasi operasyonun bir amacı vardır. Birilerini tasfiye ederken, birilerinin de önü açılır. Deniz Baykal ve Muharrem İnce’ye yapılan kaset operasyonlarında olduğu gibi.

Bu çok kirli bir silahtır. Bu çok tehlikeli bir silahtır. Bu bir FETÖ yöntemidir. Şimdi bu silahın CHP içindeki mücadeleye çevrildiği görülüyor.

CHP içindeki yarışta birilerini oyundan kesmek, birilerini denklem dışına itmek için şantaj-montaj kasetleri devreye sokuldu. Mustafa Sarıgül’e yapılan kaset operasyonunda olduğu gibi. Bu aslında Türk siyasetine yapılmış bir operasyondur. Bu Türk demokrasisine kurulmuş bir tuzaktır.

Eğer Sarıgül olayında başarılı olurlarsa aynı yöntemleri parti içindeki diğer rakiplerine karşı da kullanacakları konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Baykal ve Muharrem İnce olayında ne yazık ki başarılı oldular. Şimdi bu silahı Mustafa Sarıgül’den başlayarak, kendileri için tehdit olarak gördükleri siyasetçilere karşı kullanacaklar.

Kimin önü açılıyor?

Cumhurbaşkanı adaylığı mücadelesini hatırlatan Selvi, şöyle devam etti:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dahil olmak üzere herkese karşı kullanabilirler.

Çünkü bunun altında CHP’de genel başkanlık yarışı var. Bunun altında CHP’ye hâkim olma kavgası var. Bunun altında asıl cumhurbaşkanı adaylığı mücadelesi yatıyor. CHP’de nasıl olsa cumhurbaşkanlığını kazanacağız duygusu hâkim. O nedenle cumhurbaşkanlığı mücadelesi çok sert geçeceğe benziyor. Geçen sefer Kılıçdaroğlu, parti içi rakiplerini bastırdı ama bu kez şartlar farklı.

O nedenle bu kez küresel bir akıl işi şansa bırakmak istemiyor. Bir el devreye girdi, mıntıka temizliğine başladı. Mustafa Sarıgül’le ilgili iğrenç ötesi şantaj ve montaj kasetini kimlerin yaydığı, kimlerin sosyal medyada desteklediği ortaya çıkarılırsa bu operasyonların kimin önünü açmak için yapıldığı netleşir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mustafa Sarıgül ve korumasına ait olduğu iddia edilen kaset sosyal medyayı karıştırdı Mustafa Sarıgül ve korumasına ait olduğu iddia edilen kaset sosyal medyayı karıştırdı

Editör: Kemal Ilıkkan