Filenin Sultanları'nın başantrenörü Daniele Santarelli, Milletler Ligi finalinde elde edilen zaferle dikkatleri üzerine çekti. İşte Santarelli'nin hayatı, kariyeri ve özel yaşamı hakkında merak edilenler...

Daniele Santarelli Evli mi? Eşi Kim?

Daniele Santarelli, voleybolcu Monica De Gennaro ile evlidir. Monica De Gennaro, 8 Ocak 1987 doğumlu olup 36 yaşındadır ve Oğlak burcudur. İtalyan milli voleybolcu olan De Gennaro, libero pozisyonunda görev yapmakta ve Imoco Volley takımında oynamaktadır.

Daniele Santarelli Boyu Kaç, Kilosu

1.72 cm boyunda ve 62 kg ağırlığındadır. Santarelli ve De Gennaro'nun evlilikleri mutlu bir şekilde devam etmektedir ve Santarelli, eşinin antrenörlüğünü de yapmaktadır.

Ferdi İngiltere'de ilk golünü attı Ferdi İngiltere'de ilk golünü attı

Çocuğu Var Mı?

Monica De Gennaro, sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır ve @mokidegennaroofficial kullanıcı adıyla Instagram'da 90 bine yakın takipçisi bulunmaktadır. Santarelli çiftinin henüz çocuğu bulunmamaktadır.

Santarelli ve Eşi Karşı Karşıya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin A Milli Kadın Voleybol Takımı, İtalya ile karşılaştı. Bu maçta, Türkiye antrenörü Daniele Santarelli ve İtalya forması giyen eşi Monica De Gennaro rakip olarak sahaya çıktı.

Daniele Santarelli Kimdir? 

İtalyan antrenör Daniele Santarelli, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörlüğünü üstlenmektedir. 8 Haziran 1981 doğumlu olan Santarelli, 42 yaşındadır ve İkizler burcundadır. Eski bir voleybolcu olan Santarelli, libero pozisyonunda görev yapmıştır. Şu anda İtalya'da Imoco Volley takımını da çalıştırmaktadır. Sırbistan Kadın Milli Voleybol Takımı ile dünya şampiyonluğu kazanarak büyük başarı elde etmiştir.

Santarelli, İtalya'da ikinci lig (Serie B) takımları olan Foligno, Vicenza, Legnago ve Terracina'da libero olarak oynadı.İtalya'da Snoopy Pesaro, Urbino Volley ve Robursport Pesaro gibi takımlarda antrenörlük yaptı. Şu anda İtalya Serie A1 takımı Imoco Volley'in baş antrenörü olarak görev yapmaktadır.

Santarelli, Imoco Volley'in başında bulunduğu dönemde takımıyla dört lig şampiyonluğu (2015, 2018, 2019 ve 2021), üç İtalya Kupası (2017, 2020 ve 2021) ve dört İtalya Süper Kupası (2017, 2020, 2021) kazandı. Ayrıca, uluslararası arenada bir kez Dünya Kulüpler Şampiyonası (2019) kazandı.

2018 yazında Hırvatistan kadın millî voleybol takımının baş antrenörlüğünü üstlendi ve 2021 Avrupa Şampiyonası'nın sonuna kadar görev yaptı. Hırvatistan ile Avrupa Ligi'nde iki gümüş madalya kazandı. 2022 yılında Sırbistan kadın takımının başına geçti ve aynı yıl FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi'nde bronz madalya ve Polonya ile Hollanda'da düzenlenen 2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

2023 yılı başlarında Türkiye kadın millî voleybol takımının baş antrenörlüğüne getirildi. Takımıyla 2023 Milletler Ligi'nde altın madalya kazandı. 3 Eylül 2023 tarihinde, Belçika'nın Brüksel şehrinde düzenlenen 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye kadın millî voleybol takımı ile şampiyonluğu elde ederek altın madalya kazandı.

Editör: Haber Merkezi