Tuncer Cihan'ın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı, Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi "müşteki" olarak yer aldı. İddianamede saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen tutuklu şüpheliler David Tanduev ile Amirjon Kholiqov ve bu şüphelilerle ilişkilendirilen Edelkhan Inazhaev ve eşi Zharaidat Esmurzieva'nın çok sayıda suçlamayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Ankaralılar dikkat! O yollar trafiğe kapatılacak... Ankaralılar dikkat! O yollar trafiğe kapatılacak...

Bu suçlamalar arasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının düzenini ortadan kaldırmaya teşebbüs, DEAŞ silahlı terör örgütüne üyelik, tasarlayarak kasten öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, ateşli silah ve mermi bulundurma gibi ağır suçlar yer alıyor. Şüphelilere yöneltilen ceza talepleri ise 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 218 yıl 7'şer aydan 349 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası arasında değişiyor.

İddianamede yer alan 20 şüphelinin benzer suçlamalarla cezalandırılması istenirken, bu şüphelilere yönelik ceza talepleri 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 217 yıl 1'er aydan 345'er yıla kadar hapis cezasını içeriyor.Edelkhan Inazhaev'in "resmi belgede sahtecilik" suçundan da 3 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: iha