Spor

Şampiyonlar Ligi'ne Kenan Yıldız damga vurdu

Şampiyonlar Ligi'nde ilk haftada Juventus PSV'yi konuk etti. 3-1 biten maçta Kenan Yıldız performansıyla dikkat çekti.

Abone Ol

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında PSV karşısında gösterdiği olağanüstü performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Torino'da oynanan mücadelede 19 yaşındaki futbolcu, takımının 3-1'lik galibiyetine damga vurarak maçın adamı seçildi.

Kenan Yıldız, Juventus’un ilk golünü kaydederek takımını öne geçirdi. Bu golle, Şampiyonlar Ligi’nde Juventus formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanını efsanevi Alessandro Del Piero'dan devraldı. Yıldız’ın bu tarihi anı, İtalyan basınında büyük yankı uyandırdı.

İtalyan basını Kenan Yıldız'ı konuşuyor

İtalyan spor gazeteleri genç futbolcunun performansını öve öve bitiremedi. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, "Juventus'un sihirbazı Kenan Yıldız" manşetiyle genç oyuncuya övgüler yağdırdı. La Repubblica ise "Kenan Yıldız, Juventus'ta yeni bir dönemin kapılarını açıyor" diyerek oyuncunun takımdaki yükselişini vurguladı. Bir diğer önemli gazete olan Corriere dello Sport, "Kenan Yıldız fenomeni" başlığıyla performansını manşetlerine taşıdı.

Del Piero'dan tebrik

Kenan Yıldız'ın büyüleyici performansı yalnızca basının değil, Juventus'un efsane isimlerinin de dikkatinden kaçmadı. Maç sonrasında Sky'da yayınlanan programda Alessandro Del Piero, genç oyuncuyu tebrik ederek, "Onun adına çok mutluyum. Harika bir oyun sergiledi ve 10 numaranın sorumluluğunu mükemmel bir şekilde taşıdı" dedi.

Del Piero'nun övgü dolu sözlerine karşı heyecanını gizleyemeyen Kenan Yıldız, "Şu an biraz gerginim" diyerek gülümsedi. Yıldız, Del Piero'nun "Gol öncesi özel bir şey mi düşündün yoksa içgüdüsel bir vuruş muydu?" sorusuna ise, "Pozisyonda bana şut alanı açan Cambiaso'ya teşekkür etmeliyim" yanıtını verdi.