Dünyanın en pretijli turnuvalarında çeyrek final eşleşmeleri belli olmaya başlıyor. Bu kapsamda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanşları büyük heyecana sahne oldu.

Barcelona, Napoli'yi 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta 1-1 berabere kalan Barcelona, evindeki rövanş maçında Napoli'yi konuk etti. Barcelona'ya galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Fermin Lopez, 17. dakikada Joao Cancelo ve 83. dakikada Robert Lewandowski attı. Napoli'nin tek golü ise 30. dakikada Amir Rrahmani'den geldi. Bu sonuçla Barcelona, 2019-2020 sezonunun ardından ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Süper Lig’de 34. hafta sona erdi Süper Lig’de 34. hafta sona erdi

Diğer maçta ise Arsenal, Porto'yu penaltılarla eleyerek çeyrek finale çıktı. İlk maçta 1-0 mağlup olan Arsenal, Emirates Stadı'nda oynanan rövanş maçında Porto'yu konuk etti. Maçın normal süresi 1-0 Arsenal'in üstünlüğüyle tamamlandı ve toplam skor 1-1 oldu. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti. Penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük kuran Arsenal, 14 yıl aradan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final biletini daha önce Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih ve PSG almıştı. Bu takımların yanı sıra Barcelona ve Arsenal de çeyrek finale yükselen takımlar arasında yer aldı.