Trendyol Süper Lig'in 38. haftasında deplasmanda Konyaspor'u farklı mağlup eden Galatasaray, şampiyon oldu.

Ezeli rakibi Fenerbahçe ile tarihi bir şampiyonluk yarışına giren Sarı-kırmızılı takım, rekorlarla dolu sezonda ipi önde göğüslemeyi başardı ve 24. şampiyonluğunu elde etti.

Spor Arena olarak, Şampiyon Galatasaray'ın 'kare as'ını ve bir de 'X Faktör'ünü belirledik.

Muslera-2

FERNANDO MUSLERA

13 sezon; 7 şampiyonluk, 6 Süper Kupa, 4 Türkiye Kupası... Genç bir kaleci olarak başladığı Süper Lig kariyerinde 13. sezonunu tamamlayan Muslera, Galatasaray tarihinin yanı sıra Süper Lig tarihinin en iyi kalecileri arasında yer alıyor. Süper Lig'e geldiği ilk sezonda 32 maçın 16'sında gol yemeyerek rekor kıran Uruguaylı file bekçisi, bu sezon bu rekorunu 17 maça taşıdı. Bu sezon Süper Lig'de kurtarış yüzdesi en yüksek kaleci olan Muslera, şampiyonluk yolundaki kilit maçlarda gösterdiği liderlik ve kurtarışlarıyla takımını yarışta tuttu.

Toreira

LUCAS TORREIRA

Galatasaray'ın Atom Karıncası! Geçen sezon başında 6 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Torreira, Sarı-kırmızılı kulüp ve taraftarla harika bir uyum yakalayıp lige damga vurdu. Savunma önündeki müdahaleleri, hücum presindeki enerjisi, top dağıtımındaki efektifliği ve ceza alanına yaptığı koşularla tanınan Torreira, bu sezon tüm kulvarlarda Galatasaray formasıyla 44 maça çıktı, 1 gol atıp 3 de asist yaptı.

Mertens

Bursaspor'un eski başkanı Kani Şen neden öldü? Bursaspor'un eski başkanı Kani Şen neden öldü?

 DRIES MERTENS

Muslera ile birlikte takımın en yaşlı iki futbolcusundan biri olan Mertens, sezona damga vurdu. Sezon başında Zaha'nın sol kanada monte edilmeye çalışılması ve Kerem Aktürkoğlu'nun da Icardi'nin arkasında oynatılma çabası nedeniyle süreleri azalan Belçikalı yıldız, bu iki hamleden alınan sonuçların yetersizliği ve süre bulduğunda getirdiği gol katkıları sayesinde ikinci yarıda takımın vazgeçilmezlerinden oldu. Bu sezon tüm kulvarlarda 50 maça çıkan 37 yaşındaki yıldız futbolcu, 12 gol atıp 15 de asist yaptı ve Süper Lig'de asist krallığı yarışında zirveye çıktı.

Icardi-10

 MAURO ICARDI

Sezona fiziksel olarak beklenenin gerisinde başlayan Icardi, Galatasaray'ın Devler Ligi elemelerini geçip gruplara katılmasında Mertens ile birlikte büyük pay sahibi oldu. Süper Lig'de de sezona harika giren Arjantinli golcü, ilk 9 haftada 10 golle takımını sırtladı. Sakatlığına rağmen iğnelerle oynamaya devam eden yıldız futbolcu, sezonun son haftalarında dümene geçip gol ve asistleriyle takımını sırtladı. 29. haftadan 35. haftaya kadar çıktığı her maçta gol atan Icardi, şampiyonluk maçına da iki golle damga vurup gol krallığı yarışında zirveye çıktı. Galatasaray tarihinde en çok gol atan yabancı futbolcular sıralamasında ikinci sezonunda Gomis'i geride bırakan Arjantinli, Baros ve Hagi ile farkı kapatmaya başladı.

Barış Alper Yılmaz-1

 X FACTOR: BARIŞ ALPER YILMAZ

Sezon başlarken rotasyonda Zaha ve Tete'nin gerisinde olan Barış Alper Yılmaz, harika bir hikaye yazdı. İlk haftalarda genelde sağ kanatta oynayan genç futbolcu, 14. haftadaki Pendikspor maçında sol bek olarak oynadı ve iyi bir performans sergiledi. Ara transferde Derrick Köhn'ün sol beke transfer edilmesiyle sağ kanada geçen Barış Alper, Gaziantep FK maçının son dakikasında attığı golle şampiyonluğun önemli virajlarından birinin dönülmesini sağladı. Farklı mevkilerde süre alan Barış Alper, Okan Buruk'un 'joker' oyuncusu olurken şampiyonluğun da X Faktör'ü oldu.