Hamas ateşkes teklifini kabul etti Hamas ateşkes teklifini kabul etti

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan tensip zaptının detaylarında mahkeme, cezaevinden tahliye edilen Samast'ın adresinin bildirilmesine karar verdi.

GELMEMESİ DURUMUNDA ZORLA GETİRİLECEK KARARI 

İstanbul'da ikamet etmesi halinde iddianamenin bir örneği ile duruşma günü ve saatinin Samast'a bildirilmesine hükmeden mahkeme, duruşmaya gelmemesi halinde zorla getirileceği veya hakkında yakalama müzekkeresi çıkarılabileceği yönünde tebligat yapılmasını karara bağladı. Mahkeme, şehir dışında ikamet etmesi durumunda da Samast'ın bulunduğu yerin Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak, tebliğe rağmen gelmemesi durumunda zorla getirilip SEGBİS'le savunmasının alınmasına hükmetti.

DOSYADA BİRLEŞTİRME TALEBİ

Samast'ın, üzerine atılı suçu birlikte işlediği iddia edilen ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de bulunduğu 11 sanığın yer aldığı dosya ile bu dava arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu değerlendiren mahkeme, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılarak bu dosyanın birleştirilmesine muvafakat edilip edilmeyeceğini sordu. 

Mahkeme, Samast 18 yaşından büyük olduğundan duruşmaların açık yapılmasına hükmederken, İstanbul Barosuna yazı yazılıp Samast için avukat görevlendirilmesi de istendi.

İDDİANAME 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Arat, Delal, Hasrof, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan müşteki olarak yer alırken, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusunda bulunduğu kaydediliyor.

Ogün Samast hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğuna ilişkin somut delil elde edilemediği ifade edilen iddianamede, Samast hakkında ele geçirilen bir kısım delillerin örgütün yönetici ve üyeleriyle belli bir irtibatının olduğunu, bu irtibatla şüpheliler Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'le birlikte Samast'ın Dink cinayetini işlerken ve sonrasında örgütün çıkar ve amaçları doğrultusunda hareket ettiğini ortaya koyduğu anlatılıyor.

Ogün Samast'ın "suça sürüklenen çocuk" olarak yer aldığı iddianamede, Samast'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.​​​​​​​