Magazin

Sahnede saldırıya uğrayam Suavi'nin avukatından açıklama geldi

İstanbul Beykoz’da düzenlenen "19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü" kutlamasında sanatçı Suavi’nin sahne aldığı etkinlikte, bir grup tarafından saldırı girişimine uğrayan sanatçının avukatından açıklama geldi. Ünlü ismin avukatı Bişar Abdi Alınak olayla ilgili olarak hukuki süreç başlattıklarını ve sağduyulu tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

Abone Ol

DurakMedya'da yer alan habere göre ünlü sanatçı Suavi sahnede uğradığı saldırı sonrası hukuki süreç başlattı. Sanatçının avukatı Bişar Abdi Alınak bir açıklama yaptı. Alınak '' 
Duayen sanatçı Suavi, 19 Ağustos 2024 tarihinde, Beykoz Belediyesi’nin davetiyle düzenlediği konser öncesinde, Milliyetçi Hareket Partisi Beykoz İlçe yöneticilerinin paylaşımlarıyla hedef gösterilmiş, konserinin cebren engellenmesi için yapılan çağrılar ile suç isnatlarıyla hakaret ve iftiralara maruz bırakılmıştır.  

Sözü geçen siyasi partinin Beykoz ilçe sosyal medya hesabı ve ilçe başkanı başta olmak üzere yapılan bu örgütlü paylaşımların nihayetinde, söz konusu konsere bir grup saldırmaya teşebbüs etmiş, sanatçı müvekkilimiz ve dinleyicilerinin güvenliğini tehdit etmiştir. Suçla ve şiddetle ilişkilendirilmeye çalışılan müvekkilimize yönelen bu saldırılara en güzel cevabı, onun adını ancak barışla, kardeşlikle yan yana anan dinleyicileri, tüm birikimi ve gücüyle yardımına koştuğu depremzedelerin, felaketzedelerin teveccühü vermiştir. Yaş sınırı uygulanmayan bir halk konserinde, çocukların güvenliğini hiçe sayarak gerçekleştirilen bu provokasyonun sahibi yapının, müvekkilimizin adını suçla anıyor olması toplumun ortak akıl ve vicdanına saldırı niteliği taşımaktadır. Bu menfur teşebbüsün, müvekkilimizin seslendirdiği eserin "ekmeğimi böldüm de yedim" mısrasını icra etmesine tesadüf etmesi, aslında karşı karşıya olanların, bu ülkede ayrım gözetmeksizin herkesin kardeşçe yaşamasını isteyenlerle, işlediği suçları nefret kampanyalarının arkasına saklamaktan başka çaresi kalmayanlar olduğunu en çıplak biçimde ortaya koymuştur.Kamuoyunun vicdanında çoktan mahkûm olmuş bu şahıs ve yapıların, hukuk önünde de hak ettikleri yaptırımla yüzleşmeleri için gerekli süreçleri başlatacağımızı paylaşır, saldırılara karşı dayanışma gösteren herkese müvekkilimiz adına şükranlarımızı sunarız" dedi.