Uzmanı uyarıyor: 'Griple alerjiyi karıştırmayın' Uzmanı uyarıyor: 'Griple alerjiyi karıştırmayın'

Herkes, uzun ve sağlıklı bir ömür sürmeyi ister değil mi? Bunun için, belli şartları sağlayabilmek ve belli kurallara uymak gerekir. Kimimiz bunlara harfiyen uyarken, kimimiz de yanından bile geçmiyor. Olsun, yine de, yıllar geçerken üzerimizden, sağlıklı bir hayat sürebilmek hepimizin en güzel hayallerinden biridir. Bunun için bazı önerilerde bulunalım, bunlara uyduğunuz takdirde, göreceksiniz çok daha mutlu olacaksınız.

  • Su, su, su! Su için, su bedenimizin en önemli yakıtlarından biridir. Sağlıklı bir bireyin 2 ila 2,5 litre su içmesi yeterli olacaktır. Çok da abartmadan, vücuda ihtiyacı olan suyu takviye etmek gerekir. Susuzluk, özellikle baş ağrısına sebep olur ve vücut fonksiyonlarını yerine getirmek de zorlanır. İdeal miktarda su içip içmediğinizi, idrar renginiz ele verir. Sağlıklı bir bireyin idrar rengi, açık ve berrak bir renkte olmalıdır.
  • İşlenmiş gıdaları hayatınızdan çıkarın. Ah, ne kadar güzel olurdu değil mi? Pakete girmiş hiçbir şeyi yemesek keşke! Raf ömrü düşünülerek katkılı maddelerle doldurulmuş bu ürünleri hayatımızdan çıkarmak, son derece faydalı olacaktır. Bunun yerine sağlıklı kuru yemişler, tam tahıllı ürünler, yeşil yapraklı sebzeler, balık ve meyve gibi besinlere ağırlık verebilirsiniz.
Sağlıklı Yaşam Önerileri

Uyku, Beslenme ve Egzersiz

Uyku, beslenme ve de egzersizin sağlıklı yaşama katkıları;

  • Uyku, her yaştaki birey için çok önemli bir zaman dilimidir. Özellikle genç yaşlarda uykuya önem vermeyen bireyler, uzun vadede sağlık sıkıntıları yaşayabilirler. Uyku düzeni bozuk olan bireyler, ileride kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite ve anksiyete gibi rahatsızlıklara daha da meyilli olurlar. Günde 7 ila 9 saatlik bir uyku şarttır.
  • Sağlık için egzersiz yapmak, vücudunuza yapabileceğiniz en güzel iyiliktir. Çok zorlayıcı egzersizlerden bahsetmiyoruz, günde 1 saat yürüyüş bile başlangıç için oldukça idealdir. Ayrıca spor yaparken salgılanan endorfin hormonu, sizi çok daha mutlu hissettirir.
  • Sağlıklı beslenmekten asla vazgeçmeyin. Unutmayın, dengeli ve mutlu bir yaşamın şifreleri doğru bir beslenme sürecinden de geçer.

Sağlıklı Yaşam İçin Ne Yapılmalı?

Ruhunuza iyi geleceğini düşündüğünüz her şeyi yapabilirsiniz. Sağlıklı yaşam önerileri için liste uzayıp gidebilir. Bedeninize ve sağlığınıza yatırım yapmaktan hiç çekinmeyin ve her zaman güne pozitif başlayın.