Gün içerisinde yaştan kaynaklı olarak ya da ağır iş şartlarında çalışanlar göğüs ağrısı şikayeti ile doktora başvurabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur? sorusunu merak ediyor ve araştırıyor. Göğüs bölgesinde yaşanan ağrı en iyi ihtimalle kas ağrısı olarak görülüyor. Özellikle derin nefes alınmak istendiğinde ya da pozisyon değiştirildiği anda ağrıda artış yaşanabilir. Bu artışın yaşanması kas ağrısı olma ihtimalini daha çok ön plana çıkarır. Bunun arka planda daha ağır etkileri de olabilir. Muhakkak ki uzman kontrolünde bir tedavi süreci başlatılmalı ve incelenmelidir. Kas ağrısı yönüyle düşünüldüğünde gün içerisinde ağır egzersizler yapılıyorsa ve vücut yük altında kalıyorsa bu durum yaşanabiliyor.

Sağ Göğüs Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

[caption id="attachment_433139" align="alignnone" width="1280"]Sağ Göğüs Ağrısı Belirtileri Nelerdir? Sağ Göğüs Ağrısı Belirtileri Nelerdir?[/caption] Ani gelen göğüs ağrısının daha çok nefes darlığı ve nefes alma problemleri ile kişinin bir problemi olduğu anlamına gelebilir. Göğüs ağrısı durumlarında muhakkak ki ciddiye alınarak uzmana gitmek gerekir. Sırt ağrısı ise tam tersi hipertansiyondan kaynaklı bir durum olarak görülür ve bu riskli seviye olarak algılanır. Sağ göğüs ağrısının bir başka nedeni ise iltihaplanma durumu olabilir. En iyi ihtimalle sindirim sisteminde yaşanan problemler de buna neden olabilir. Kişinin bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklı enfeksiyon geçirmesi de bu ağrıya neden olabilir. Sayılan sebeplerden kaynaklı bir durum varsa kas ağrısından dolayı böyle bir şey yaşanıyorsa kendi kendine zamanla geçebilir.  

Sağ Göğüs Ağrısı için Ne Yapılabilir?

[caption id="attachment_433141" align="alignnone" width="1280"]Sağ Göğüs Ağrısı için Ne Yapılabilir? Sağ Göğüs Ağrısı için Ne Yapılabilir?[/caption] Kas zorlanmasından kaynaklı olarak kişi sağ göğsünün altında bıçak saplanır gibi bir his oluştuğunu ifade ediyor ve yaşıyorsa daha çok vücudun zorlanmaması gerektiği anlamına gelir. Ani bir şekilde bir şey fırlatılmamalı, ağır ürünler kaldırılmamalı, vücudu yormamaya dikkat edilmelidir. İyi bir dinlenme bu sürece daha kolay atlatabilmeyi sağlar. Reçete ile alınmış ağrı kesiciler de bu ağrı şikayetlerinde kullanılabilir. Bunun dışında o anda 20 dakika boyunca buz kompresi uygulamak da iyi gelecektir.

Sağ Göğüs Altı Neden Ağrır?

[caption id="attachment_433142" align="alignnone" width="1280"]Sağ Göğüs Altı Neden Ağrır? Sağ Göğüs Altı Neden Ağrır?[/caption] Sağ göğsün altında bıçak saplanır gibi ağrı neden olur? sağ göğüs bölgesindeki ağrı kaburganın hasar görmesinden dolayı da kaynaklanabilir. Dikkat edilmediğinde vücut ile temas eden rüzgarın etkisiyle soğuk algınlığı ile birlikte göğüs ağrısı kendisini belli edebilir. Akciğer iltihabı da genellikle bu ağrının sık sık oluşmasına neden olur. Kemik hastalığı olarak adı verilen yaş aldıkça kemik yapısındaki incelmeden kaynaklı bir durumda belirmiş olabilir. Kasta görülen kasılmalar bu göğüs ağrısının bir nedenidir. Vücuttaki vitamin değerlerindeki eksiklik bu tarz ağrıların sıklıkla yaşamasına da neden olur. Sağ göğüs ağrısı şiddeti artarak devam ediyor ve bir çözüm bulunamıyorsa muhakkak ki bir uzman eşliğinde problemin ana kaynağı tespit edilmelidir.