Samimi Haber'in edindiği bilgilere göre, Marmaris'i yakan kişinin kim olduğu belirlendi. Dün Jandarma tarafından gözaltına alınan S.A. bugün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan S.A. tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Buradaki ifadesinden sonra tutuklandı.

Muğla İli Marmaris İlçesi Hisarönü Bördübet Mevkiinde 21 Haziran 2022 günü saat 20:02 sıralarında orman yangını meydana geldi. Meydana gelen orman yangınının çıkış sebebine yönelik olarak Muğla İl J.K.lığınca İSTH, TEM ve JASAT Timlerinden oluşan özel ekipler kurularak ayrıntılı ve çok yönlü inceleme ve araştırma başlatıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı titizlikle çalıştı


Özel ekipler tarafından yapılan çalışmalarda yangın bölgesinde bulunan işletmelere
ait güvenlik kameraları, bölgede bulunan fotokapanlar, PTS kayıtları incelendi, 3.832 şahıs
ve 1.746 araç ile ilgili analiz çalışması gerçekleştirildi.

Yangının çıkış noktası belirlendi

İl Jandarma Komutanlığına bağlı olay yeri inceleme ekipleri ve Antalya İlinden özel olarak getirilen Yangın Tespit Köpeğince yangın çıkış noktasının tespitine yönelik çalışma başlatılarak yangının çıkış noktası belirlendi.

Yangını çıkaran kişi tutuklandı

Yangın çıkış noktası ve çevresinde saha çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışma sonucu şüpheli olabileceği değerlendirilen şahıs/şahıslar tespit edildi. Muğla İl Jandama Komutanlığı tarafından şüpheli olabileceği değerlendirilen şahıs/şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde S.A. (1988 Marmaris doğumlu) isimli şahıs 23 Haziran 2022 günü yapılan operasyonla olay yerine 2,5 km mesafede ormanlık alan içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştı daha sonra tutuklandı.

Samimi Haber Belediye Başkanı ile de görüştü

Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni ise yine yangın haberleri üzerine, Tarkan Kaleli'ye konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangının yayılma riskinin olduğunu söylemişti. Youtube üzerinden yayımladığımız haberimiz üzerinden araştırmaya devam edildi. Oktay can kaybı ve yaralanmanın olup olmadığına ilişkin konuştu. Kentin zarar görmesinin, ağaçların yok olmasının ardından yangını kimi çıkardığı Samimi Haber, sabotaj olduğunu gördü.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın da açıklamalarına da &t=7s&ab_channel=SamimiHaber">buradan ulaşabilirsiniz.

Haber: Merve Şişman