Resmi Gazete'de sürpriz karar... Lübnan büyükelçisi değişti! Resmi Gazete'de sürpriz karar... Lübnan büyükelçisi değişti!

Türkiye ve Suriye arasında normalleşme sürecinde iki ülke liderlerinin olası görüşmesinin ne zaman gerçekleşeceği belirsizliğini koruyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise, olası görüşme için ciddi hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

Bogdanov, olası Erdoğan-Esad görüşmesine Rusya’nın ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirterek "Biz, Türkiye ve Suriye arasındaki resmi ilişkilerin iki ülkenin toprak bütünlüğünün, birliğinin ve egemenliğinin karşılıklı olarak tanınması temelinde normalleşmesinden yanayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrı yapmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Suriye lideri Beşar Esad ile görüşme olasılığı hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özellikle Sayın Esed'e 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz"

Beşar Esad ise, Erdoğan’ın çağrısına 15 Temmuz tarihinde yanıt vererek Suriye'nin çıkarlarına uygun olması halinde mevkidaşıyla masaya oturmaya hazır olduğunu bildirmişti.

Editör: Ömer Göyce