Spor

Ronald Koeman'dan Türkiye maçı açıklaması

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, A Milli Futbol Takımı ile yarın oynayacakları Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Final maçı öncesinde, zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirtti.

Abone Ol

Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Finali'nde yarın A Milli Futbol Takımı ile karşılaşacak olan Hollanda'nın Teknik Direktörü Ronald Koeman, zor bir maça çıkacaklarını belirtti.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Koeman, Türkiye'nin bugüne kadar oynadıkları rakiplerden farklı bir oyun tarzına sahip olduğunu ifade etti.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye'nin yürekten oynayan bir takım olduğunu vurguladı. "Biz her zaman kendi oyunumuza odaklanıyoruz ve çok iyi bir performans sergileyebileceğimizi Romanya karşısında gösterdik. Farklı rakipler karşısında kendimize alan yaratmaya çalışıyoruz. Bunu mevcut takımımızla yapabileceğimiz gibi bazı değişikliklere de gidebiliriz. En önemli şey kendi oyunumuzu oynamak ve maçı kaybetmemek. Bu noktaya kadar bunu başardık, kendimizi öz güvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak." şeklinde konuştu. Türk seyircilerinden etkilenmeyecek tecrübeye sahip olduklarını belirten Koeman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok oyuncumuz ve benim bu konuda tecrübemiz var. Türk takımlara karşı maçlara çıktık ve her zaman harika bir atmosferde oynadık. Yapmamız gereken topa sahip olmak ve taraftarın sesini bu şekilde kısmak. Yarın da bu olacak ama tabi sakin kalmamız gerekiyor. Ciddiyeti elden bırakmamamız ve odaklanmamız gerekiyor. Karşımızda istekli ve iyi futbol oynayan bir takım var ama zaman zaman açık verebiliyorlar ve doğru tercihlerle bundan faydalanabiliyoruz."

Maçın öneminin herkes tarafından bilindiğini ifade eden 61 yaşındaki teknik direktör, "Bu koşullarda oynamak güzel. Birbirimizi duymak zor olabilir ama herkes üstüne düşeni yaparsa sorun olmayacaktır. Bazen farklı taktikler deniyoruz, sürpriz yapmaya çalışıyoruz. Hava topuna iyi çıkan oyuncularımız var ama bazen rakipler de bu konuda güçlü olabiliyor." dedi. Sağ kanatta birkaç alternatifleri olduğunu da kaydeden Koeman, şunları ekledi:

"Yenilmemeliyiz, maçı kaybetmemeliyiz. İyi bir oyun oynadığımız takdirde zaten yenilgi bir seçenek olmaktan çıkıyor. Bu aşamadan sonra yarı final bizim için önemli bir fırsat. Sahaya çıkıp bu maçı kazanabiliriz. Romanya'ya karşı iyi bir maç oynadık ama bu rakibe de bağlı. Rakip size alan bırakıyor mu, bu önemli. Romanya, Belçika karşısında zorlanmıştı özellikle sağ kanatta. Bu da bize birçok fırsat yarattı ve golü erken bulabildik. Bu takımın güçlü yanlarından biri ama sabırlı olmamız gerekiyor çünkü rakip de bizi izledi ve kendi çıkarımlarını yaptı. Bize alan açtıklarında hızlı bir şekilde fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor."

Hollandalı oyuncu Denzel Dumfries ise EURO 2024'te çeyrek finale çıkmanın kendileri için büyük bir motivasyon olduğunu belirtti.

Kendi oyununa odaklanacağını dile getiren Dumfries, "Bu maç için ekstra motivasyona gerek yok. Çeyrek finalde olmak zaten başlı başına bir motivasyon kaynağı. Zor bir maç olacağını biliyoruz. Odaklanmalı ve topa sahip olmalıyız. Büyük enerjiyle sahaya çıkmalıyız. Rakibimiz de aynı şekilde yapacaktır, beklentimiz bu yönde." dedi.

Kontrollü oynamaları gerektiğini vurgulayan Dumfries, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen coşkuyu siz de paylaşabiliyorsunuz ama kontrollü olmanız gerekiyor. Yaşla birlikte bu durumları daha iyi okuyabiliyorsunuz. Turnuva boyunca taraftarımızın ne kadar iyi olduğunu gördük. Bizi gerçekten güçlendirdiler. Yarın da taraftarımızın aynı desteği vermesini bekliyoruz. Onların desteği bizi daha da güçlendirir."