Spor

Rıza Kayaalp'e Olimpiyat öncesi büyük şok!

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, Paris Olimpiyat Oyunları'na hazırlanırken büyük bir şok yaşadı. Yanlış ilaç kullanımı sebebiyle lisansı askıya alındı.

Abone Ol

Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp, spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaç nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları'nda mücadele edememe riskiyle karşı karşıya.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, desteklerini esirgemeyen sevenlerine seslendi.

"24 yıllık başarılı ve temiz spor kariyerimin son olimpiyat hazırlıklarında, gösterdiğim tüm profesyonel özenlere rağmen talihsiz bir durumla karşı karşıyayım." diyen Kayaalp, şunları kaydetti: "Hiçbir haber platformu veya yetkili makam tarafından açıklama yapılmadan, tüm gelişmeleri samimiyetimle sizlerle paylaşmak istedim. Uzun süredir yaşadığım şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerim son dönemde arttı ve acil müdahale gerektirdi. Spor hayatım boyunca her zaman gerekli özeni gösterdim. Beslenmemden kullandığım ağrı kesicilere kadar her adımı uzmanlarımla istişare ederek attım. Spor camiasında da bu detaycılığımı herkes bilir. Tedavi sürecimde spor hekimimin onayıyla kullanmaya başladığım ilaçlar yanlış uygulama sonucu UWW yetkilileri tarafından müsabakalardan men edilmeme sebep oldu. Bu nedenle yaklaşan Paris 2024 Olimpiyatları'na katılamama riskiyle karşı karşıyayım. Bu mağduriyet için hukuki mücadelemiz başladı."

Kayaalp, "14 Avrupa, 10 dünya ve 3 olimpiyat madalyası kazanırken dualarınızı ve desteğinizi hiç esirgemediniz, bu süreçte de aynı desteği bekliyorum." dedi.

ASKİ Sporlu milli güreşçi, grekoromen stil 130 kiloda Paris 2024 Olimpiyatları için kota almıştı.