Gündem

Refah'ta can kaybı bilinenden fazla

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, İsrail'in Refah kentinde Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlenen saldırıda can kaybının açıklanan sayıdan çok daha yüksek olduğunu, en az 200 kişinin İsrail tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Abone Ol

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistinlilerin son sığınağı olan Refah kentindeki çadırları vurmasının ardından BM'den çarpıcı iddialar geldi. İsrail savaş uçaklarının, son 2 günde 61 Filistinliyi öldürdüğü, çok sayıda Filistinliyi de yaraladığı saldırılara ilişkin BM, kan donduran raporu paylaştı. BM İletişim Direktörü Juliette Touma, son 2 gündeki İsrail saldırılarında ölü sayısının 200'den fazla olduğunu açıkladı.


Touma, New York'taki günlük basın toplantısına bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6 Mayıs'ın ardından 1 milyondan fazla kişinin Gazze'nin güneyindeki Refah'tan ayrıldığını aktaran Touma,  bölgede yoğun bombardımanın sürdüğünü belirtti.

Gelen yardımlar denizde bir damla

Gazze Şeridi'ndeki Refah'a çok az yardım geldiğine dikkat çeken Touma,İnsanların ihtiyaçları çoğalırken bu denizde damla." değerlendirmesinde bulundu.


Her yerde ölüm var

Touma, İsrail'in Refah kentinde kampa düzenlenen saldırıya ilişkin ekiplerinden ve uluslararası tıp hizmeti veren kaynaklardan edindikleri bilgileri aktardı. Buna göre, 26 Mayıs'taki saldırılar sonrasında can kaybının çok yüksek olduğunu öğrendiklerini aktaran Touma, içlerinde kadınların ve çocukların bulunduğu en az 200 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Touma, " Gazze'de her yerde ölüm var." dedi.