Her bayram öncesi olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’ da, tüm memur ve emeklilerin aklını aynı soru kurcalıyor, emekli ve memur maaşları ne zaman yatacak? Milyonlarca emekli ve memur bayramı biraz daha rahat geçirebilmek için yatacak olan maaşlarını bekliyor. Özellikle SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine ödenen 1100 TL’lik bayram ikramiyelerinin üzerine, gözler memur maaşları ile ilgili gelecek olan açıklamaya çevrildi. Bayramdan önce emekli maaşları yatacak mı, ne zaman ve ayında kaçında ödeme olacak?

Geçtiğimiz Yıl Hesaplara Memur Maaşları Yatırılmıştı

Geçtiğimiz yıl memur maaşlarının ödenmiş olması, memurları umutlandırdı. Bu yıl da aynı uygulamanın olabileceğini düşünen memurlar heyecanla bekliyor. Özellikle emekli ikramiyeleri 1100 TL olarak hesaplara yatırılınca, aynı şekilde bir beklenti de memurlarda oluştu. 2021 yılındaki uygulamada ise bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada memur maaşlarının da hesaplara yatırılacağı söylenmişti. Geçtiğimiz yıllarda yapılan bu memur maaş ödeme açıklaması aynı beklentiyi bu yılda oluşturmaya yetmişken, kulaklar gelebilecek açıklamalardadır.

Memur ve Emekli Maaşları

Memur Maaşları Bayram Öncesi Yatacak Mı?

Normal şartlarda, memur maaşları ayın 15’i itibariyle hesaplara geçiyor. Ancak 2022 Mayıs Memur maaş ödemeleriyle ilgili bir açıklama henüz yapılmadı. Bu yüzden haberleri ve gelebilecek tüm açıklamaları takip etmekte fayda vardır. Bayram öncesi harcamalar için iyi gelecek olan maaş ödemeleri heyecanla bekleniyor. Her an bir açıklama yapılabilir.

Daha Önceki Emekli İkramiye Uygulamaları Neydi?

Devletin 2018 yılında başlatmış olduğu emekli ikramiye uygulaması ile yılda iki kere olmak üzere, bayram öncesi emeklilere bir bayram ikramiye ödemesi yapılıyor. Aynı uygulama bu yılda emekli hesaplarına 2 Mayıs itibariyle uygulanmak üzere gündeme geldi. Böylelikle emekli memurlar ve memurlarda aynı uygulamanın kendileri içinde olup olmayacağını merak etti. Yatırılan bu 1100TL’lik para, emeklilerin bazı ihtiyaçlarını karşılarken, devletin onlara yapmış olduğu hoş bir uygulama olarak biliniyor. Memur maaşları ve emekli maaşları ile ilgili henüz bir açıklama yok, ancak haberimizi takip ederseniz, olası bir ödeme durumundan da hemen haberdar olabilirsiniz.