Dolandırıcılar, emeklilere banka promosyonlarını vaat ederek güvenlerini kazanmaya çalışıyorlar. İki temel yöntemle hareket eden dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için çeşitli yollar deniyorlar.

Emekli Promosyonları

Birinci yöntemde, dolandırıcılar kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtıp, emeklilere promosyonun evlerine getirileceği yalanını söylüyorlar. Bu sırada, TC kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifre bilgilerini isteyerek mağdurların kişisel bilgilerini çalmaya çalışıyorlar. Bu yöntemle yüzlerce kişinin dolandırıldığı belirlendi.

Emeklilere Promosyon Ödemeleri Başladı

Diğer bir yöntemde ise dolandırıcılar, daha önce promosyon almış olan emeklileri hedef alıyorlar. Onlara, yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonlarına ilişkin bir fark ödemesi çıktığını ve bunun için belirli bir hesap numarasına para aktarmaları gerektiğini söylüyorlar.

2024 Banka Promosyonlari Açiklandi Mi

Mühendis 50 bin, kaynakçı maşı 100 bin TL Mühendis 50 bin, kaynakçı maşı 100 bin TL

Adli Bilişim Uzmanı Ali Murat Kırık konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu dolandırıcılık genellikle telefon üzerinden gerçekleştiriliyor çünkü emeklilerin dijital ortam ve telefon konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olmadığı biliniyor. Maaş kartlarının arkasındaki CVV numaraları, kartın güvenliğini sağlayan üç haneli numaralardır. Bu bilgiyi elde eden dolandırıcılar, özellikle emeklilerin internet bankacılığı işlemlerini kullanarak zarar vermeye çalışıyorlar."

2024 'De Banka Promosyonları Kaç Lira Oldu Garanti Bankası

Uzmanlar, kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulunuyorlar ve "Eğer kişisel bilgilerinizin çalındığından şüpheleniyorsanız hemen ilgili bankanızla iletişime geçerek hesabınızı bloke ettirmeniz önemlidir" diyorlar.

Emeklilerin Merak Ettiği Soru Hangi Banka Ne Kadar Promosyon Verecek

Dolandırıcıların hedefi olan emekliler ve genel olarak tüm vatandaşlar, bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalı ve kişisel bilgilerini asla telefon üzerinden paylaşmamalıdır.