Samimi Haber Ekonomi   Borsa, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk işlem gününde yüzde 5 civarında artışla, 4799 puanı gördü. BİST 100 endeksindeki 99 hisse yükselirken, borsanın çıkışında, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması etkili oldu.

BORSA, DÖVİZ VE ALTIN YÜKSELİYOR! Seçim sonrası piyasaların ilk gününde, bankalar arası işlemlerde kullanılan dolar kuru 0,65 artışla 20,10 TL’yi gördü. Avro ise 1,2 artışla 21,71’i gördü.

Brent petrol ise 0,65 düşüşle 76 dolardan el değiştirdi. Para piyasalarının gözü yeni açıklanacak kabinede olacak. MEHMET ŞİMŞEK BAKAN DEĞİL Ekonomi yönetiminin başına getirileceği söylenen Mehmet Şimşek’in bakanlık teklifini kabil etmediği anlaşıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomiyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Mehmet Şimşek makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi” sözleri de bu durumun kanıtı olarak gösteriliyor. EKONOMİ YÖNETİMİ KİME VERİLECEK? Yeni kabinede, ekonomi yönetimine geçecek kişinin Batılı toplumlarda bir karşılığının olması, Türkiye’ye yabancı yatırımcının da dönmesi anlamına geliyor. Bu konuda farklı isimlerin telafuuz edildiği belirtiliyor.