Persil, dünya genelinde bilinen bir çamaşır deterjanı markasıdır ve Almanya merkezli bir şirket olan Henkel tarafından üretilir. Persil deterjanı, birçok ülkede satılan ve tüketilen bir temizlik ürünüdür. İsrail'de de Persil deterjanları satılabilir, ancak bu, ürünün menşei veya üretici şirketi hakkında bilgi sunmaz.

Persil deterjanı, Almanya'da üretilir ve Henkel, uluslararası bir şirket olarak dünya genelinde ürünlerini pazarlar. Persil'in İsrail ile herhangi bir siyasi veya askeri bağlantısı olduğuna dair bilgiye rastlanmamıştır. Ürünün menşei veya üretici şirketi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için Henkel'in resmi kaynaklarına başvurmanız gerekebilir. Politik konularda daha fazla bilgi edinmek için ilgili hükümetlerin ve siyasi analiz kaynaklarının bilgilerine başvurmanız faydalı olacaktır.

PERSİL KİMİN, İSRAİL’İ DESTEKLİYOR MU, HANGİ ÜLKENİN?

Persil, Almanya merkezli bir şirket olan Henkel tarafından üretilen bir çamaşır deterjanı markasıdır. Henkel, dünya genelinde birçok ülkede faaliyet gösteren bir çok uluslu şirkettir ve temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve diğer kimyasal ürünler üretir. Henkel'in temel amacı, tüketicilere temizlik ve kişisel bakım ürünleri sunmaktır.

Persil çamaşır deterjanının siyasi veya askeri bir ülkeyi destekleme amacı taşıdığına dair bilgiye rastlanmamıştır. Henkel, ticari bir şirket olarak faaliyet gösterir ve siyasi görüşleri veya siyasi destek politikaları yoktur. Persil, dünya genelinde satılan uluslararası bir markadır ve Almanya merkezli bir markadır. Persil'in menşei veya üretici şirketi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için Henkel'in resmi kaynaklarına başvurmanız gerekebilir. Politik konularda daha fazla bilgi edinmek için ilgili hükümetlerin ve siyasi analiz kaynaklarının bilgilerine başvurmanız faydalı olacaktır.

İSRAİL BOYKOT LİSTESİ

Aşağıda saydığımız markalar direk İsrail'e bağlı değil global markaların sahipleri Yahudi olduğu için İsrail ile ilgili durumlarda direk maddi ve manevi İsrail'i destekledikleri için halk arasında İsrail malı olarak biliniyor. İsrail malı olan meyve su markaları, İsrail süt ürünleri, İsrail detarjanları, İsrail kahve markaları, İsrail çayları, İsrail şekerleme ürünleri, İsrail dondurma markaları, İsrail mevye ve sebze ürünleri, İsrail alkollü içecek ürünleri, İsrail asitli içeceklerini marka ve ürün grupları olarak aşağıda listeledik.

Erdoğan: İran'ın yanında olacağız Erdoğan: İran'ın yanında olacağız

İşte İsrail malı gıda markaları ve İsrail içecekleri :

Gıda Sektörü:

Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes
Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss
Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks
Çay: Lipton, Dilmah
Şekerleme: Elite, Strauss
Dondurma: Walls, Ben & Jerry's
Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco
Alkollü İçecekler: Mey-İçki, Carmel Winery
Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)
Temizlik ürünleri:

Air Wick,
Ajax,
Aldays,
Alo
Ariel
Axe
Calgon,
Cif,
Clear,
Clit Bang,
Colgate Dettol,
Dove
Elidor,
Head & Shoulders,
Ipana,
Jhonsons Baby,
Loreal (Şampuan),
Lux,
Max Factor,
Nıvea
Omo,
Oral-B,
Palmolive,
Pantene,
Prima,
Rejoıce,
Protex,
Rejoice,
Rexona,
Rinso,
Sensodyne,
Viecnetta
Vileda,
Vanish,
Vaseline,
Veet.
Giyim ürünleri:

Tommy Hilfiger,
Nike,
Adidas,
Polo,
Ralph Lauren,
Parizyen,
Hugo Boss,
Calvin Klein,
Levi's,
Timberland,
Giorgio Armani

İsrail’e açıktan destek veren markalar: HP, Starbucks, Puma, Mc Donals, Nestle, Hardee's, Nike Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway.

Bu listedeki ürünlerin boykot edilmesi, bireylerin kendi vicdanlarına ve protesto yöntemlerine bağlı bir tercihtir. Herkes, kendi değerlerine ve inançlarına göre hareket etme hakkına sahiptir. Boykot hareketleri, toplumsal duyarlılıkların ve protesto eylemlerinin bir yansıması olarak ortaya çıkar ve genellikle bireylerin sesini duyurmasında etkili bir yol olarak kullanılır.