Asayiş

Pendik cinayetinde gelişme

Pendik’te çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüpheli Bilal D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

İstanbul Pendik’te önceki gün ortaya çıkan dehşet verici olayla ilgili yeni ayrıntılar gün yüzüne çıktı. Dört ayrı çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan 8 çocuk babası 79 yaşındaki Nihat Salih'in cinayetiyle ilgili, 39 yaşındaki seyyar satıcı Bilal D. gözaltına alındı ve soruşturma derinleştirildi. Bu tüyler ürperten vahşet, 48 yaşındaki Ö.Z. adlı kadının çöpten plastik eşya toplarken çöp konteynerinde insan bacağı ve kesik bir kol bulmasıyla ortaya çıktı. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera görüntülerini inceledi ve beyaz bir kovayı çöpe boşalttığı görülen Bilal D.’yi gözaltına aldı. Görüntülerde Bilal D.’nin kovayı daha sonra yeşil bir alana attığı görüldü. İfadesinde olayla ilgisi olmadığını iddia eden Bilal D.’nin beyaz kovayı boşalttığı çöp konteynerinde Nihat Salih’in parçalanmış cesedine ait başının bulunduğu ortaya çıktı.

Beyaz kova ve kanlı battaniye kriminale gönderildi

Elde edilen bu çalışmaların ardından şüpheli olarak gözaltına alınan Bilal D.'nin çöpe boşalttığı beyaz kova, çöp konteynerinde bulunan kanlı battaniye ve öldürülen Nihat Salih'in başındaki takke, incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Beyaz kovada maktul Nihat Salih’in DNA’sının olup olmadığı incelenecek, takke ve kanlı battaniyede ise şüpheli Bilal D.'nin izleri araştırılacak.

Ayrıca, gözaltına alınan şüpheli Bilal D., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin emniyetteki ifadesinde,

"İşe giderken çöp gördüm onu çöpe attım. Kovanın içinde ne vardı bilmiyorum. Benim olayla bir alakam yok" dediği öğrenildi.