Gündem

Pendik Aydos Ormanı’nda yangın çıktı, çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi

Son Dakika Haberi... Pendik Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın söndürmek için helikopterler gölden su alıyor. İstanbul Valiliği, yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilendiğini açıkladı.

Loading...

Abone Ol

Pendik Aydos Ormanı’nda saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçeler de dahil olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin karadan ve havadan helikopter ile yangına müdahalesi sürüyor. Ormandan yükselen alevli dumanlar çevre ilçelerden de görüldü.

Loading...

Yangına müdahale sürüyor

Yangın, Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’nin üst kısmında bulunan Aydos Ormanı’nda saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Alevler kısa sürede ormanın büyük bir bölümüne yayıldı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçeler de dahil olmak üzere çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Ormandan yükselen alevli dumanlar çevre ilçelerden de fark edildi. İtfaiye ekiplerinin yardım talebi üzerine 1’i askeri 2 helikopterle havadan yangına müdahale edildi.

Helikopterin Aydos Gölü’nden aldığı suyla yangına müdahale ettiği anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

İtfaiye ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. 

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Pendik’te bulunan Aydos Ormanı’nda çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

“21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanı’nda yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca itfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir. Yangın, rüzgarın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibarıyla yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir” ifadelerine yer verildi.