Pegasus'un yeni uygulaması sosyal medyada gündem oldu. Alınan yeni karara göre uçuşlarda kabin bagajlarına da ek ücret alınacak. Ekonomi sınıfı yolculara uygulanacak bu yeni uygulama yolcular tarafından tepki çekti. 

Kirada sınır kalkıyor mu? Yüzde 25 zam sınırında yeni gelişme Kirada sınır kalkıyor mu? Yüzde 25 zam sınırında yeni gelişme

Pegasus'un Dış Hat Kabin Bagajı Uygulamalarında Yeni Gelişmeler 

Pegasus, son günlerde HavaSosyalMedya tarafından ilk kez paylaşılan Dış Hat Kabin Bagajı detaylarına yeni eklemeler yaptı.

Şirketin konuya ciddi şekilde yaklaştığı ve uygulamayı değerlendirdiği bildiriliyor. Artık Pegasus'un biniş kartlarında kabin bagajı hakkını belirten bir sistem bulunacak. Yeşil renkli biniş kartları kabin bagajı hakkı olduğunu, kırmızı renkli olanlar ise kabin bagajı hakkı olmadığını belirtecek. Bu bilgi biniş kartının otomatik olarak basılmasıyla birlikte yer alacak veya telefon üzerinden çıkarılan biniş kartlarında not olarak görünecek.

Özellikle şahsi çantalar için (sırt çantası olmamak kaydıyla), en fazla 3 kg ağırlık sınırı getirildiği vurgulandı. Bu çantaların koltuğun altına yerleştirilebileceği ifade ediliyor. Eğer bir yolcunun kabin bagajı hakkı yoksa ve uçağa kabin bagajıyla gelirse, ceza ödemesi talep edilecek. Ödemeyi yapmayan yolcular uçağa alınmayacak.

Ayrıca, uçakta kabin bagajı kontenjanı belirlenecek. Örneğin, A321 tipi bir uçak için satılan 50 kabin bagajı kontenjanının aşılması durumunda ek kabin bagajı kabul edilmeyecek.

Ceza miktarı ise her parça için 50 Euro olarak belirlendi.

Dış hat uçuşlarından iç hat uçuşlarına devam eden yolcular için, kabin bagajı politikasının dış hat bileti üzerinde belirtilen kurallara göre işleyeceği belirtildi.

Bu yeni kuralların 14 Şubat tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacağı duyuruldu.