Ülke basınından gelen haberlere göre, Paris'te yatakların yanı sıra tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, hükümeti rahatsız edecek kadar büyüyen bir sorun haline geldi.

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadelede olduğu gibi haşerelerle mücadeleyi de öncelikli bir konu olarak gördüklerini ifade etti. Veran, Paris'teki tahtakurularının iklim değişikliği nedeniyle çoğaldığını ileri sürdü.

Bu sorunun uluslararası basında geniş bir şekilde yer almasının, sorunun büyüklüğünü daha da gözler önüne serdiğini belirten Veran, hükümetin sorunu kararlı bir şekilde çözüme kavuşturacağını vurguladı.

Paris'teki tahtakurularının kent sakinleri ve esnaf arasında ciddi endişelere neden olduğu ve gelecek yıl Paris'te düzenlenecek olan olimpiyat organizasyonlarının olumsuz etkilenebileceği yönünde görüşler olduğu aktarıldı.

Paris'teki tahtakurusu "istilası" nedeniyle muhalefet, ülkenin imajının zarar gördüğünü belirterek hükümeti eleştirdi. Sağ ve sol kanattan milletvekilleri, yıllar önce bu soruna dikkat çektiklerini ve hükümetin sorunu göz ardı etmekle suçladılar.

Ayrıca, ünlü model Adriana Lima'nın da Paris'teki tahtakurularından yakındığı ve Instagram hesabından bir resmini "İpucu... tahtakuruları" ifadesi ve gülücük emojisiyle paylaştığı belirtildi.

Tahtakurusu sorunuyla mücadele için iktidar kanadının Meclise yasa tasarısı sunma planları olduğu da bildirildi.