Spor

Paris’te alarm verildi: “Tek başınıza dolaşmayın” uyarısı

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na iki gün kala Avustralyalı bir turistin 5 kişinin cinsel saldırısına uğradığı iddiası komiteyi telaşlandırdı. Oyunlarda yarışayacan sporcular bir yandan da terör tehdidiyle başa çıkmak zorunda.

Abone Ol

Fransa’nın ev sahipliği yapacağı Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na saatler kala yaşanan taciz skandalı iddiası gündeme oturdu.

Paris'in ünlü Pigaile semtinde Avustralyalı genç bir kadın iddiaya göre 5 kişilik bir grubun cinsel saldırısına uğradı.

19 Temmuz gecesi yaşanan olayda elbisesini ters giymiş olan üstü başı yırtılmış kadın, Paris'in ünlü kulübü Moulin Rouge sadece birkaç metre ötede bir kebap restoranına girerek içerideki müşterilerden ve çalışanlardan yardım istedi.

Restoranda bulunanların yardımı ile hastaneye kaldırılan kadının ismi verilmedi. Fransız medyası 25 yaşındaki Avustralyalı kadına 5 kişinin cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü. 

Olay soruşturuluyor

Paris savcılığı olayın soruşturulduğunu açıkladı. Avustralya Büyükelçiliği ise Paris'te saldırıya uğrayan bir vatandaşlarına yardım sağladıklarını açıkladı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada "Bunun çok travmatik bir olay olduğunu anlıyoruz ve yardım sağlamaya hazırız" denildi. Mağdurun mahremiyetini korumak için başka bir bilgi verilmedi.

45 bin polis görev yapacak

Yüzlerce polis memuru, açılış töreninin gerçekleşeceği şehir merkezinde ve çevre bölgelerde sıkı trafik kısıtlamaları uyguluyor. Olimpiyat oyunlarının açılışında 45 bin polis görev alacak.

“Tek başınıza dolaşmayın”

Paris 2024 Düzenleme Komitesi Başkanı Tony Estanguet, Olimpiyat Oyunları başladığında Paris'in dünyanın en güvenli yeri olacağını vaat etmişti. Ancak Paris'teki güvenlik sorunları gündeme oturdu. 1 ay boyunca 10 binden fazla sporcu ve 15 milyondan fazla turiste ev sahipliği yapacak şehirde yaşanan bu olay, takımları ve sporcuları tedirgin etti. 

Avustralya’dan sporculara uyarı

Avustralya'nın Paris Olimpiyatları şefi Anna Meares, bu dramatik durumla ilgili endişesini dile getirdi. Takım üyelerine yönelik doğrudan bir tehdit olmamasına rağmen, Meares sporculara Olimpiyat köyü bölgesinden ayrılırken dikkatli olmalarını tavsiye etti.

“Sivil kıyafet giyin”

Meares, “Sporcularımızı, güvenliklerini sağlamaya yönelik yüksek bir polis varlığı olduğu konusunda bilgilendiriyoruz. Sporcularımızın kendilerini güvensiz hissettiklerine dair herhangi bir yorum almamış olsak da, onları diğer takım üyeleriyle birlikte Olimpiyat köyünü terk etmeye ve takım üniforması yerine sivil kıyafet giymeye teşvik ediyoruz” dedi.