Cezayir'den Paris'in Orly Havalimanı'na gelen bir uçağın tekerlek yuvasında canlı halde saklanmış bir kaçak yolcu bulundu.

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

The National News'te yer alan habere göre yetkililer, 20'li yaşlarında olduğuna inanılan kaçak yolcunun şiddetli hipotermi yaşadığını söyledi. Fransız savcılar, şahsın Cezayir'in kuzeybatısındaki Oran'dan kalkan Air Algerie uçağının öğle saatlerinde inmesinin ardından yapılan teknik kontroller sırasında fark edildiğini belirtti.

Kimliği bulunmayan kaçak yolcunun durumunun kritik olması sebebiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ticari uçaklar, sıcaklığın genellikle eksi 50 ila eksi 60 dereceye kadar düşmesi nedeniyle soğuktan ya da yüksek irtifa nedeniyle oksijen yetmezliğinden hayatlarını kaybedebiliyor.

ABD Federal Havacılık İdaresi verilerine göre, sektörde tekerlek boşluğunda kaçak yolcu olarak bilinen 132 kişi, 1947 ile 2021 yılları arasında ticari uçakların iniş takımı bölmelerinde seyahat etmeye çalıştı.

KAÇAK YOLCULARIN YAŞAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK
2015 yılında Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden İngiltere’nin başkenti Londra seferini yapan British Airways’a ait yolcu uçağına giren kaçak yolcunun cansız bedeni başkentin güneybatısındaki Richmond’daki bir dükkanın üzerine düşmüştü,

2019 yılında ise kaçak yolcu olduğundan şüphelenilen bir kişinin cesedi Londra’nın güneybatısında bir evin bahçesine düşmüştü. Olay sırasında ev sahibinin bahçede güneşlendiği ifade edilmiş, ev sahibinin olaydan yara almadığı aktarılmıştı.