Spor

PARİS 2024'Ü ALTIN MADALYA KAZANAMADAN TAMAMLADIK; 3 GÜMÜŞ VE 5 BRONZ

Türkiye her ne kadar milli atıcı Yusuf Dikeç'le Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na damga vursa da altın madalya kazanamadık. Ay-Yıldızlı sporcular 1984 Los Angeles Oyunları'ndan sonra ilk kez bir yaz olimpiyatında altın madalya getiremedi.

Abone Ol

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları bugün sona ererken Türkiye olimpiyatları 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı. Ay-Yıldızlı sporcular 1984 Los Angeles Oyunları'ndan sonra ilk kez bir yaz olimpiyatını altın madalya kazanamadan tamamladı.

Ay-Yıldızlı sporcular bugün son eren Paris 2024'ü 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye'nin Paris'te kazandığı toplam 8 madalyanın 3'ü kadınlar boksta geldi. 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu gümüş, 54 kiloda Hatice Akbaş gümüş ve 57 kiloda Esra Yıldız Kahraman bronz madalya kazandı.

Son olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli ise bu kez erken elendi.

YUSUF DİKEÇ KAHRAMAN OLDU

Atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan karışık takımımız, 10 metre havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Kendine özgü tekniğiyle sosyal medyada fenomen olan milli sporcu Yusuf Dikeç, Paris 2024'te madalya kazanan birçok sporcu tarafından taklit edildi. Dikeç, ABD'li milyarder Elon Musk dahil dün dünyada bir anda en çok konuşulan isim haline geldi.

Tekvandoda Nafia Kuş Aydın, 67+ kiloda bronz madalya kazandı ve bu dalda olimpiyat madalyası kazanma serimizi devam ettirdi.

Güreşte ise iki madalya kazandık. Kadınlar serbest stil 68 kiloda Buse Çavuşoğlu Tosun bronz madalya kazanırken erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül bronz madalya kazandı. Akgül, bu sonuçla profesyonel kariyerini noktaladı.

40 YIL SONRA İLK KEZ ALTIN GELMEDİ

Türkiye, 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nın sonra ilk kez bir yaz olimpiyat oyunlarını altın madalya kazanamadan tamamladı. Paris'te madalya kazanan 84 ülke arasında 64. sırayı aldık.