ELİF ERBAY/HABER MERKEZİ

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, dün akşam Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Özgür Özel'e erken seçim çağrısında bulundu. Bu çağrıya araştırmacı yazar Akif Çarkçı, "Partinizin oy oranı ne kadardır?" sorusuyla yanıt verdi. Ancak bu basit soruya verilen cevap, siyasi nezaket sınırlarını fazlasıyla aştı.

Olayın detaylarını Akif Çarkçı, Samimi Haber’e şöyle aktardı:

"Dün akşam Twitter'da Öztürk Yılmaz, erken seçim talebinde bulunduğu bir paylaşım yaptı. Ben de buna cevap vererek, son seçimlerde aldıkları oy oranını sordum. Ancak bu basit soruya bile tahammül edemeyen Yılmaz, hemen Twitter DM’den bana sesli mesaj gönderdi. 

İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş

Erken seçim çağrısı üzerine patlak veren tartışma

Mesajda 'şerefsiz, onursuz' gibi ifadelerle beni hedef aldı. Bu tarz hakaretler bir siyasi parti liderine yakışmaz, dedim, 'Yarın milletin önüne çıkıp oy isteyeceksiniz' diye ekledim. Müsait bir ortamda yeri gelince görüşürüz konuşuruz dedim, yani fikri olarak konuşuruz, İnşallah bir yerde karşılaşırız hani sözlü olarak oturur konuşuruz anlamda fakat kendisi bunu yanlış anladı.

Sen beni tehdit mi ediyorsun işte bu defa yani işte ağzına şöyle yaparım, şerefsiz onursuz, lanlı lunlu ifadeler bu şekilde hakaret etmeye başladı. Dedim ki bak yani böyle yaparsan mahkemede hesaplaşırız. Ben dedim sana küfretmiyorum.

Bu arada kendi özel telefonunu veriyor ısrarla ara ara diye. Zaten belli şişmiş iyice bana küfür edecek saydırıp sövecekk yani ben de buna tabii izin vermedim. 

Akif Çarkçı: "Bu küfürler bir siyasi lidere yakışmaz"

Ama böyle ahlaksızca ifadelerle bir siyasi parti genel başkan bunları kullanması çok yanlış bir şey. Bu adam yarın öbür gün milletin önüne çıkıp oy isteyecek.

Ben bir karşılık vermedim, dedim aynen iade ediyorum size bu hakaretlerinizi dedim. Bu defa işte sen kimsin lan filan şeklinde bulunduğu makama, koltuğa yakışmayacak bir şekilde bu ifadeleri kullandı ve sonra da engelledi."

Editör: Haber Merkezi