Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel CHP haftalık grup toplantısında konuştu. Özgür Özel'in gündeminde KYK yurtları, TÜİK, emeklilere yapılan zamlar ve İyi Parti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KYK YURTLARI DENETLENECEK" 

Son dönemde öğrenci yurtlarında yaşanan asansör kazaları da dahil yurtalra yaşanan olumsuzluklara değinen Özel, "Yurtta yaşanan olaylar ardı arkası kesilmeden devam ediyor. Asansör kazaları, yemekten zehirlenmeler sürüyor. 10 vekilimizle Türkiye'nin dört bir yanındaki KYK yurtlarını denetleyecek, oradaki öğrencilerin sorunlarını dinleyecek bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte bir gençlik hattı ilan edeceğiz. 

"NEDEN YURTLARDA KALİTE DÜŞTÜ" 

"Konunun ilgilisi kimse onunla konuşup yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden yurtlarda kalite düştü? Çünkü bu iktidar pek çok yatırıma para buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kucağına düşsün ve bunlar tarafından kindar olarak yetiştirilsin diye. CHP bunu biliyor ve bunun üzerine kararlılıkla gidiyor" dedi. 

5 ARALIK KADINLARA SEÇME-SEÇİLME HAKKI  

Kadınlara seçme-seçilme hakkını tüm dünyadaki gelişmiş ülkelerden daha önce Türkiye'de ilan edildiğinin altını çizen CHP lideri Özel, "Bugün 5 Aralık 1934’te TBMM’de bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk bu kararın ardından 'Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Medeni milletlerin bir çoğunda kadınlardan esirgenen bu hak Türk kadınının elindedir. Onu selahiyet ve liyakatle kullanacaktır' Bu düzenlemeden sonra 1935’te Meclis’e 18 kadın milletvekili girdi. O gün bütün dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce böyle bir düzenlemeyi yapan bu düzenlemeye liderliğiyle ön açan, O gün bu Meclis’te görev alarak Türk kadınının mücadelesinde en önemli aşmalarından birini kaydeden ilk kadın milletvekillerimizi ve bugün de Türk kadının en önemli güvencelerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle anıyoruz" diye konuştu.

"BUGÜN 600 VEKİLDEN 119'U KADIN" 

"Şimdi işin övünülecek tarafına değil biraz daha öz eleştiri yapılacak ve utanılacak tarafına değinelim. O gün aşamalar kaydedildi Bugün 600 vekilden 119’u kadın. Yüzde 19,8 Hayatın yarısı kadın Meclis’in yüzde 19’u kadın. Maalesef CHP’de ortalamanın üstünde değil hatta bir tık altında. Atatürk’ün yaptığıyla övüneceğiz ama bizim övünebilmemiz için bu mecliste ve her tarafta kadının eşit temsilini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor." 

"TORBA KANUNLARA KARŞIYIZ" 

Meclisteki torba yasalarla ilgili açıklama yapan Özel, "Vatandaşın fayda sağladığı konularda elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak zararına olan işlerle ilgili olarak da kabul etmediğimiz durumlar var. Torba kanunlara karşıyız. BDDK'nın İstanbul'da yaşayan memurlarına geçinemedikleri gerekçesiyle ek ödeme yapılacağı torba yasada yer alan konuyla ilgili biz diyoruz ki; Sadece BDDK özelinde değil, tüm memurlara kira yardımı yapalım"  diye konuştu. 

"BÜTÜN EMEKLİLERE ŞİKAYET EDİYORUM" 

Emeklilere yapılacak zamla ilgli biz elimizden geleni yaptık diyen Özgür Özel, "Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis'e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Butün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı şikayet ediyorum" ifadelerinde bulundu. 

🎥Erzurum'da kar geçit vermedi 🎥Erzurum'da kar geçit vermedi

MUĞLA BELEDİYESİ'NİN KREDİ NOTUNA ÖVGÜ 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notuna değinen Özel, "CHP, temiz, sosyal ve yeşil belediyecilikle övünmektedir. Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız 25 yıldır Muğla'ya hizmet ediyor. Türkiye'de bir kurumun notu en yüksek biçimde AAA'dır. O kurum Muğla Belediye Başkanlığı'dır. Çünkü yabancı kredi veren kurumlar bütün dünya kredi verdiği zaman bunu geri alacağına ikna olduğu için kredi notu böyle. Son 10 yılda sadece 642 km'lik kanalizasyon yapmışlar. 3 bin 252 km'lik de yol yapılmış Muğla'ya."

"DEPREM KONUSUNDA DÜZENLEMELER YETERSİZ"
Depremle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili iktidarı eleştiren Özgür Özel, "Unutulan deprem gerçeği herkesin zihinlerine geldi. Bugün gelinen noktada yapılan düzenlemeler oldukça yetersiz. Kamuoyunda kent merkezinde rezerv alanı ilan edip sınıfsal bir ayrıcalık yapıldığı düşüncesi var. İstanbul depremi yaklaşıyor. Merkezi yönetim ne yapıyor? Depremin üzerinde 24 yıl geçmiş, 21 yıldır iktidardasınız" dedi. 

TÜİK ELEŞTİRİSİ

TÜİK'in enflansyon rakamlarıyla ilgili konuşan Özel, "Dün enflasyon rakamları açıklandı. Düşerken yüzde 2.4 düşen doğalgaz yüzde 478 arttığında enflasyona sadece yüzde 1.21 puanlık katkı yapmış. Nasıl bir çarpıtma yaptığı ortada. TÜİK yani Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu, enflasyonu yüzde 62 olarak belirliyor" diye konuştu. 

MERAL AKŞENER'LE GÖRÜŞMESİ

Yerel seçimler öncesi CHP adına İyi Parti'ye ittifak çağrısıyla ilgili değerlendirme de bulunan Özel, "CHP Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı karşısında muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapmasını savundum. Akşener'i ziyaret ettik, onlar da bizi karşıladılar. Akşener'e 81 ilde aday çıkarma konusundaki kararlarını bildiğimizi ancak gözden geçirilmesini önerdim, mümkün olup olmadığını sordum. Bir masa kuralım, işbirliği yapalım, birbirimize kazandıralım, dedim" ifadelerinde bulundu.

İYİ PARTİ'YLE İLGLİ "ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"
"Alınacak her iki karara da saygılız demiştik, muhafaza ediyoruz. İYİ Parti ile sıkıntımız olduğumuzu düşünmeyin. Eski dosttan düşman olmaz"