Gündem

Özgür Özel sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sokak röportajında dile getirdiği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde ziyaret etti. Özel, bu tutukluluğun hukuksuz olduğunu belirterek, 3 Eylül’de yapılacak duruşmada Kayserilioğlu’nun serbest kalmasını ümit ettiklerini söyledi.

Abone Ol

Özgür Özel, ziyarette kendisine eşlik eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve ilçe belediye başkanları ile birlikte cezaevi önünde basına açıklamalarda bulundu. Özel, Kayserilioğlu’nun durumu hakkında, “Dilruba'nın tutukluluğu baştan sona hukuksuzluktur. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir hak” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı, Kayserilioğlu’nun serbest kalması durumunda, kendi düşüncelerini ve röportajda ne kastettiğini kamuoyuyla paylaşacağını belirterek, “Kendisi de serbest kalmayı ümit ediyor. Ben kendisini 9 Eylül günü partimizin 101'inci kuruluş yıl dönümünde Ankara'daki törenlere ve akşamki konsere davet ettim. 9 Eylül günü için randevulaştık. Ümit ediyoruz ki Dilruba'nın hiç değilse bu isteğini boşa çıkaracak, onu üzecek bir durumla karşı karşıya kalmayız” dedi.

Özel ayrıca, başörtüsünden dolayı bir görevde yer alamayan Dilara Çiçek’i de CHP’nin kuruluş yıl dönümüne davet ettiğini belirtti ve ekledi: “Türkiye'deki her mağdurun, her mazlumun, her mağduriyetin ve yaşanan her hukuksuzluğun tam olarak karşısındayız. Her mağdurun ve her mazlumun siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun bakmadan yanındayız”

Kılıçdaroğlu hakkındaki iddianameye tepki

Özel, Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianameye de değinerek, CHP'nin 1 milyon 460 bin üyesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nu yargılatmayacaklarını belirtti. “Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılayacaksınız” ifadeleriyle sürece tepkisini dile getiren Özel, Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamaların Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurgusu olduğunu savundu.

Dilruba Kayserilioğlu için yapılan tahliye başvurusu ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasından kabul edilmiş, ancak ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla tutukluluğu devam ettirilmişti. Kayserilioğlu’nun duruşması 3 Eylül’de gerçekleşecek.