CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün TBMM Başkanı Kurtulmuş'a yargı kararına dair Meclis'i olağanüstü toplaması çağrısında bulunmuştu.

Özel, toplantının gerçekleşmeyeceğini açıklayarak, "TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" demesinin ardından vekiller Meclis sıralarında oturarak eyleme başladı.

CHP'de bugün nöbetçi olarak gönüllü olan 20 milletvekili Meclis sıralarında oturup kapaklara vurarak Yargıtay'ın AYM ile ilgili kararını protesto etmeye başladı.

CHP'li milletvekilleri sabaha dek Meclis'i terk etmeyerek protesto eylemini sürdürecek.

CHP'liler yarın sabah nöbeti başka bir grup milletvekillerine devredecek. Eyleme TİP milletvekillerinin yanı sıra HEDEP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GECE YARISI AÇIKLAMA

Milletvekillerine destek ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Yargı içerisindeki bir klik, AKP ve MHP’den aldıkları cesaretle Anayasaya kafa tutmaktadırlar. Anayasaya kafa tutmak darbe girişimdiri. Anayasaya kafa tutarsanız bu ülkedeki kamusal düzeni nasıl sağlayabiliriz?

Numan Kurtulmuş’u sabah makul bir saatte aradım. Numan Kurtulmuş da bu durumdan hoşnut değildi. Numan Kurtulmuş’a Meclis’in saldırı altında olduğunu söyledim aynı 15 Temmuz’daki gibi. 15 Temmuz’dakiler tankla, tüfekle yaparlerken bugünküler kalemle, kararla yapmaktadır.

Numan Kurtulmuş bu tespitlerimi dinledi. Bir Filistin Heyeti olduğunu, Danışma Kurulu’nun akşam saatlerine kalmasının mahsuru olup olmadığını sordu. Mahsuru olmadığını söyledim. Akşam 5’te yapılması beklenen toplantı bir şekilde yapılamadı. Ben bunu Numan Bey’e kondurmam ama dün yürütmenin yasamaya tahakkümü varken bugün de yürütmenin yasamaya tahakkümünü savunan birileri var.”

DEVA Partili Yeneroğlu suç duyurusunda bulundu DEVA Partili Yeneroğlu suç duyurusunda bulundu

YARIN ANKARA'DA YÜRÜYÜŞ VAR

Öte yandan Ankara Barosu, Yargıtay'ın AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasına tepki olarak  10 Kasım'da Yargıtay'a yürüme kararı aldı. Bunun ardından CHP lideri Özgür Özel'de destek vererek Ankaralıları yürüyüşe çağırdı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay’ın Can Atalay için hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

X hesabından bir paylaşımda bulunan Özel, "TBMM Başkanı Kurtulmuş başkanlığında yapılacak Danışma Kurulu toplantısına partimiz adına bizzat katılacağım.” ifadelerini kullanmıştı ancak Kurtulmuş'un programında Danışma Kurulu toplantısı yer almadı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel şu ifadeleri kullandı:

“Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00’de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim.

Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine başlıyoruz.”