Gündem

Özel’e protesto şoku! İşini geri isteyenleri dışarı attırdı

CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'in Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler tarafından protesto edildi. Özel, “İşimizi geri istiyoruz”, “İlk hizmet işçi kıyımı” pankartları taşıyan işçileri dışarı attırdı.

Loading...

Abone Ol

Haber Merkezi

Ankara’da gerçekleştirilen kongrede işçiler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kürsüdeyken "İşimizi geri istiyoruz" sloganlarıyla protesto etti. CHP’li birçok belediye başta İzmir olmak üzere seçim sonrasında işten çıkarmalara imza atmıştı. 

Özel, "Burası Kadın Kolları Kongresi, burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için toplanmış kadın örgütü varken onların sesine başka bir ses karıştırmam. Doğru değil bu yapılan. Burayı mı buldunuz protesto için...Kapının önünde konuşalım" diyerek güvenliğin protestocuları çıkarmasını istedi ve konuşmasına devam etti. 

"Erkekleri dışarı alın"

Özel’in “Burayı kadınlara bırakacaksınız erkeklere bırakmam” demesine karşın protestocuların arasında kadın işçilerin olması dikkat çekti. 

Protestocuların ellerindeki dövizlere ve tişörtlerindeki “Hak, hukuk, adalet”, “Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız”, “Ya söz verme ya da tut”, Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “İşimizi geri istiyoruz”, “İlk hizmet işçi kıyımı” yazıları dikkat çekti.

CHP’de ilk hesaplaşma Kadın Kurultayı CHP’de ilk hesaplaşma Kadın Kurultayı