Gündem

Özel'den, Bahçeli-DEM tokalaşmasına ilk yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasını değerlendirerek, “Sayın Bahçeli ile DEM’in el sıkışması, Türkiye’de tansiyonu düşürür ve kutuplaşmayı azaltır” dedi.

Abone Ol

Bakırköy Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu tarafından karşılandı ve belediye binasını belediye başkanı ve yanındaki heyetiyle bir araya geldi.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, siyasi normalleşmenin önemini vurguladı ve kutuplaşmanın azaltılması gerektiğine dikkat çekerek örneğini DEM Parti özelinde verdi.

Özel, Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşması için “Bu adım Türkiye’de siyasi tansiyonu düşürmeye ve kutuplaşmayı azaltmaya katkı sağlar” değerlendirmesini yaptı.

Özel, ayrıca ‘CHP tüm partilerle diyaloğa açıktır. Kimseyle koalisyon yapma durumunda değiliz. Ancak Türkiye’nin ortak geleceği için birlikte çalışacağız ve Cumhuriyet’in 2. yüzyılında Atatürk’ün partisini iktidara taşıyacağız’ ifadelerini kullandı.

8 Ekim’de Meclis’in olağanüstü toplanacağı mevzusu basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, cumhurbaşkanının İsrail’e yönelik açıklamasının ardından meclise ciddi bir bilgilendirme yapması gerektiğini belirtti.