1 Temmuz’dan itibaren köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücretinin 1808 lira olacağı sosyal medyada gündem olmuştu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiaları yalanladı, geçiş ücretlerine zam gelmedi.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

1 Temmuz itibarıyla köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddiaları sosyal medyada çok konuşulmuştu. Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu hatırlatan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, köprü ve otoyol ücretlerine en son 15 Mayıs 2024 tarihinde zam geldiğini vurguladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin "X" hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından, ‘1 Temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri’ iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir. Bahse konu paylaşımların aksine, ‘1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinde’ herhangi bir güncelleme yapılmamıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uygulanan geçiş ücretleri, Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde kamuoyuna açık bir şekilde yer almaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti

Geçişler mevcut tarifeler üzerinden devam ediyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü de bir açıklamada bulundu. Açıklamada,

Gram, çeyrek altın, dolar, euro kaç para? (3 Temmuz 2024 altın ve döviz fiyatları) Gram, çeyrek altın, dolar, euro kaç para? (3 Temmuz 2024 altın ve döviz fiyatları)

“Son günlerde bazı medya organlarında; Kamu-Özel Sektör İşbirliği Modeli ile yapılarak trafiğe açılan ve Görevli Şirketler tarafından işletilmekte olan otoyol ve köprülerde geçiş ücretlerinde artış yapıldığını iddia eden haberlere yer verilmekte olup söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Araç geçişleri halihazırda mevcut tarifeler üzerinden ücretlendirilmeye devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Bin 808 lira olacak iddiası

Bugün itibarıyla geçiş ücretlerinin Osmangazi Köprüsü için 1808 lira, Çanakkale Köprüsü için 740 lira, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 180 lira ve Avrasya Tüneli için 213 lira olduğu öne sürülmüştü.

Editör: Elif Garip