Gündem

Ordu’da iki ilçeyi sel vurdu, Malazgirt'te sağanak can aldı

Ordu’da iki ilçeyi sel vurdu. Çaybaşı ilçesinde 83 yaşındaki Hatice Kocakoç sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Evler sular altında kaldı, tarım arazileri zarar gördü. Malazgirt'te ise sel sularına kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş hayatını kaybetti. Samsun, Bayburt, Erzurum ve Kars'ta sel meydana geldi.

Abone Ol

Yurdun bazı kesimlerinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 2 kişi yaşamını yitirdi.

Ordu’da dün geceden itibaren il genelinde yağan aşırı yağışlar Çaybaşı ve İkizce ilçesinde sele neden oldu. Metrekareye yer yer yaklaşık 100 kg yağışın düştüğü İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde bazı bölgelerde heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldi.

Çaybaşı'da Heyelan

Aşırı yağışların etkili olduğu İkizce ilçesinin merkezinde bulunan dere yatağında taşkınlar meydana gelirken, yetkililer tarafından köprü alanından uzak durulması istendi.

Yağışların etkili olduğu bir diğer bölge olan Çaybaşı ilçesinde ise yaşlı bir kadın hayatını kaybederken, dere yataklarında taşkınlar meydana geldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı ekipler sel nedeniyle seferber oldu. Bazı evlerin vurduğu sel sularına karşı çalışmaların devam ettiği Çaybaşı ve İkizce ilçesinde ise vatandaşlarda kendilerince tedbir almaya çalıştı.

83 Yaşındaki Hatice Kocakoç Sele Kapıldı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada, "İkizce ve Çaybaşı ilçelerimizde afet niteliğindeki aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sel suralarına kapılarak hayatını kaybeden Çaybaşı Çay Mahallesi'nde ikamet eden 83 yaşındaki Hatice Kocakoç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm kurumlarımız ile etkin bir şekilde sahadayız. Rabbim ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji'den Turuncu Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ordu’da tüm ilçeler için turuncu kodlu yağış uyarısı verildi.

Yaşanan sel felaketi sonrası İkizce ilçesinde Fatih, Merkez, Kocaman, Beylerce, Kutluca, Bolluk ve Kurtköy Mahallelerinde heyelanlar oluştu. İlçenin bir çok bölgesinde ise aşırı yağışlar nedeniyle hasar meydana geldi.

Ordu'yu sel vurdu! 1 can kaybı Ordu'yu sel vurdu! 1 can kaybı

AFAD'dan Karadeniz Açıklaması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Karadeniz’de etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınlarıyla mücadelenin aralıksız devam ettiğini açıkladı:

"Dün, Karadeniz bölgemizde etkili olan yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Samsun ilimizin Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde bazı ev ve iş yerleri aşırı yağışlardan etkilenmiştir. Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili tüm grupları teyakkuz halindedir. Ordu ilimizin Çaybaşı ilçesinde bir vatandaşımızın suya kapılarak hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz"

Malazgirt'te Genç Kadın Sele Kapıldı

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Bahçe köyünde meydana gelen sel felaketinde bir genç kız hayatını kaybetti.

Aniden bastıran şiddetli yağışlar, Malazgirt’te sele neden oldu. Yağışlar Bahçe köyünde büyük hasara yol açarken, birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı. Sel sularına kapılan 20 yaşındaki Nazar Karataş çevredekilerin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri tarafından Karataş’ın cansız bedeni sel sularından çıkarıldı.

Köylüler, bu tür doğal afetlerin sıkça yaşandığı bölgede yeterli önlem alınmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Malazgirt Kaymakamlığı ise olayla ilgili soruşturma başlatarak, sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için acil yardım ekipleri görevlendirdi.

Nazar Karataş’ın ailesi ve sevenleri, genç kadının zamansız ölümüyle büyük bir üzüntü yaşarken, köydeki diğer vatandaşlar da selin getirdiği zararların bir an önce giderilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını bekliyor.

Cevdet Yılmaz: Acil Müdahaleler Yapılıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sel afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şiddetli yağış nedeniyle Samsun, Ordu, Bayburt, Muş, Erzurum ve Kars illerinde gerçekleşen sel afetlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Etkilenen herkese geçmiş olsun. İlgili kurumlarımız afet bölgelerinde gerekli acil müdahaleleri yapıyorlar. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da Dereler Taştı, Evler Sular Altında Kaldı

Erzurum’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, köylerdeki ev ve ahırlar sular altında kaldı.

Özellikle yüksek kesimlerde ve kırsal alanlarda etkili olan yağış derelerin taşmasına, yerleşim alanlarının su altında kalmasına sebep oldu. Tekman ve İspir ilçeleri başta olmak üzere köylerde etkili olan aşırı yağışlar vatandaşları korkuttu, evleri ve ahırları su bastı.

Erzurum Valiliği, AFAD ekipleri ve güvenlik güçleri selden ve taşkınlardan zarar gören alanlarda hasar tespiti yapıyor.

Digor'da Tarlalarda Büyük Hasar

Kars’ın Digor ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçeye bağlı Şatıroğlu köyünde bazı ev ve ahırlar ile tarlarda hasar meydana geldi.

Köylüler tarafından yetkililere bilgi verildi. Ekipler köylerde oluşan hasarın tespit edilmesi için çalışma başlattı.

Kaynak: Haber Merkez / İHA