Spor

Onyedika kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Onyedika'nın kariyeri ve başarıları...

Club Brugge forması giyen Nijeryalı ön libero Raphael Onyedika, Galatasaray’ın gündemine geldi. Başarılı oyuncu, ön liberonun yanı sıra stoper olarak da görev yapabiliyor. Belçika ekibiyle 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunan oyuncu geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla dikkat çekmişti. Onyedika, Nijerya milli takımıyla 9 maçta süre aldı, 1 gollük katkı verdi. Peki Raphael Onyedika kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? İşte, Onyedika’nın futbol kariyeri ve başarıları…

Abone Ol

Raphael Onyedika, 19 Nisan 2001'de Nijerya’da dünyaya geldi.

Güçlü fiziği ve etkili sağ ayağıyla dikkat çeken Onyedika; ön libero, merkez orta saha ve stoper olarak görev yapabiliyor.

Profesyonel futbol kariyerine FC Ebedei takımıyla başlayan oyuncu, 2019-20 sezonunda Midtjylland U19 takımına transfer oldu. Gösterdiği başarılı performansın ardından 2020-2021 sezonunda A takıma yükselen Onyedika, aynı sezon Fredericia takımına kiralandı.

Sezon sonunda Midtjylland takımına geri dönen Raphael Onyedika, 2022-2023 sezonunda Belçika’nın Club Brugge ekibine 9,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Belçika ekibinin formasıyla 95 maçta süre alan Onyedika, 4 gol ve 2 gollük katkı sağladı. Geçtiğimiz sezon Club Brugge formasıyla 49 maçta süre alan Onyedika, Konferans Ligi’nde ise 11 maçta süre buldu. Oyuncu, 49 maçta 4 gol ve 2 asist yaparken 11 sarı kart gördü.