Hamas heyeti, Kahire’den ayrıldı Hamas heyeti, Kahire’den ayrıldı

İngiltere'nin tüm nüfusunu kapsayan araştırmada, 2022 yaz aylarında İngiltere'de 7.000'den fazla kişi COVID-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı veya hayatını kaybetti. Bu kişilerin yaklaşık yüzde 44'ünün önerilen sayıda aşı dozu almadığı tespit edildi.

Araştırmacılar, "dönüm noktası" niteliğindeki bu çalışmanın, COVID-19'un hala önemli bir sağlık tehdidi oluşturduğunu ve insanların aşı olmaya devam etmelerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Araştırmacılar, herkesin aşılarını yaptırmış olması halinde 7.180 daha az hastaneye yatış ya da ölüm vakası yaşanacağını tahmin ediyor. Bu da, Britanyalıların tamamen aşılanmış olması halinde, yaz boyunca COVID-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan veya hayatını kaybeden 40.000 kişinin yaklaşık yüzde 20'sinin önlenebileceği anlamına geliyor.

Araştırmayı yürüten Health Data Research UK'in baş bilim insanı Cathie Sudlow, düzenlediği basın toplantısında sonuçların "tam ve doğru aşılanmanın bireyler ve toplum için iyi olduğunu" açıkça gösterdiğini söyledi.

On Binlerce Kişi Aşı Olmadığı İçin Mi Öldü (1)

Lancet dergisinde yayınlanan araştırmada, Birleşik Krallık'ın dört ülkesindeki beş yaş üstü herkesin güvenli ve anonimleştirilmiş sağlık verileri kullanıldı.

Araştırmacılar, Britanya'daki 67 milyon insanın tamamını kapsayan böyle bir çalışmanın ilk kez yapıldığını belirttiler. Aynı yaklaşımın kanser, diyabet ve kalp hastalıkları gibi diğer sağlık araştırma alanlarında da uygulanması çağrısında bulundular.

Önerilen COVID-19 aşısı doz sayısı zaman içinde değişmiştir ve ülkeler arasında farklılık göstermektedir.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise 2023 Aralık ayında COVID-19 vakalarının arttığı konusunda uyarıda bulundu. JN.1 varyantı şu anda dünya çapında en yaygın olarak rapor edilen varyanttır.