Gündem

Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantı sürerken Parti Sözcüsü Ömer Çelik, anayasa mesajı verip "Sivil anayasanın yapılması gelecek nesillere bir borçtur." dedi.

Abone Ol

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tamamlandı. Toplantı devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basına çeşitli açıklamalarda bulundu.

12 Eylül Darbesi

Çelik, "12 Eylül darbesinin en büyük zararlarından birisi anayasa ile ortaya çıkan, sivil siyasetin üstünlüğünü gasp eden sonuçlarıdır. Darbe anayasasından Türkiye'nin kurtulması gerekir. Bunun için de sivil anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır." dedi.

12 Eylül'ün en büyük zararlarından birinin darbe anayasası olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu anayasal yapının izlerinden kurtulması gerektiğini ve sivil bir anayasanın zorunluluk haline geldiğini ifade etti.

Çelik, İsrail güçleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesine değinerek, Eygi’nin doğrudan hedef alınarak öldürüldüğünü söyledi. Bazı medya kuruluşlarının Eygi hakkında "militan" ifadesini kullanmasını eleştirdi ve bu tür söylemleri kınadı.

"Yakından takip ediyoruz"

Çelik, Yunanistan’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye’nin bölgedeki haklarını müzakere yoluyla savunma iradesine sahip olduğunu vurguladı ve istikrarsızlığa karşı durduklarını ifade etti.

Çelik, CHP’li Özgür Özel’in Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesindeki konuşmasını eleştirerek, Özel’in iki hata yaptığını söyledi. Birincisi, Eygi’nin fedakarlığını bir ideolojiye indirgemesi, ikincisi ise cenazede siyasi bir konuşma yapmasıydı. Cenazelerin siyasi tartışma yeri olmadığını belirtti.

"Özgür Bey iki hata yaptı"

Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

Burası bir cenaze. Özgür bey keşke bu konuşmayı şehidin babasının yanında yapmasaydı. Kuşkusuz herkesin mesajı Ayşenur'un şehadetini selamlamaktı. Özgür bey iki hata yaptı biri Ayşenur'un fedakarlığını bir ideolojiye indirgedi. Bu doğru bir şey değil. Gazze bir insanlık meselesidir. İkincisi cenazeler siyasi partilerin nutuk atacağı yer değil. Devleti temsil eden makam duygu ve düşünceleri paylaşıyor. Oradaki en üst makam Meclis Başkanlığı makamıdır. Herhangi bir siyasi indirgeme yapmadan Ayşenur'un, insani değerlerin safında konuşuyor. Zaten siyasi bir konuşma yapılmıyor. Devlet hayatının standartlarını Özgür Bey koymuyor.

Erken seçim talebi

Özgür Bey, "Erken seçim talebimiz olmayacak" demişti. Seçimlerin üzerinden çok zaman geçmedi. Demek ki kendilerine ödünç verildiğini düşündüğü oyları hak etmediklerini ve bu sonucu alamadıklarının ifadesidir. Biz bize verilen muhafazakar, Kürt demokratlardan ödünç oylar olduğunu biliyoruz.

"Erken seçim istemeyeceğiz, hizmetlerimiz ile vatandaşın huzuruna çıkacağız" demişti. Bu gerçekleşmedi demek ki. Erken seçim yoktur. Erken seçim olunca CHP Genel Başkanı kim olacaktır, tüm tartışma bundan ibarettir.