AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Çelik, CHP'li Namık Tan'ın Mavi Vatan için 'masal' demesine ilişkin "Açıklamalar, Yunan ve Rum basınında coşkuyla karşılandı. Tan'ın konuşması doğrudan Mavi Vatan'ın omurgasına saldırılan bir konuşmadır." dedi.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Netanyahu hükümetinin davranışları Nazilerle birebir benzerlik içinde. Cumhurbaşkanımızdan bu kadar rahatsız olmalarının sebebi Cumhurbaşkanımızın insanlık değeri ve hakikat adına yürüttüğü bu siyasetin onları birebir rahatsız etmesidir ama katliamlarını bu şekildeki yaklaşımlarla bu şekildeki saldırganlıklarla kesinlikle örtbas edemeyecekler.

Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı

Muhalefete teşekkür

Muhalefet yapsak bile eğer Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bir saldırı varsa Cumhurbaşkanımızın yanındayız diyerekten güçlü bir irade koydular burada hepsine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mahmud Abbas Türkiye’ye gelecek

Sayın Abbas'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet etmemiz gerektiğini bu daveti de kısa sürede yapmak üzere girişimlerde bulunmamız gerektiğini ifade ettiler sayın Cumhurbaşkanımız yeni gelen bilgiye göre başka bir zamanlama içerisinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini ve bu konuşmayı yapmak istediğini belirtmiş.

Yeniden Refah’a tepki

eniden Refah Partisi henüz siyasi hayatta yokken bile Cumhurbaşkanımız Başbakan olarak ve Cumhurbaşkanı olarak defalarca yüksek siyasi başarılara imza atmıştır dolayısıyla sayın Erbakan’ın bir yandan siyasi nezaket deyip bir yandan da bizim sayemizde seçildiniz gibisinden bir siyasi egoizm ortaya koyması son derece yanlış bir yaklaşım olur.

“Rum basınında coşkuyla karşılandı”

Namık Tan bir konuşma yaptı. Bu konuşmada da Mavi Vatan'a saldıran ifadeler kullandı. Ben de bu konuşmayı dinledikten sonra eleştiren bir açıklama yaptım. Sayın Namık Tan'ın açıklamalarının Yunan ve Rum basınında büyük bir coşkuyla karşılandığını gördük.

Tekrar bugün bir basın toplantısı yapmışlar. Değerli CHP sözcüsü Yücel açıklamalar yaptı. Buradan açık bir çağrıda bulunuyorum. Doğrudan Mavi Vatan'a saldıran konuşmadır ben bu konuşamayı duyduğumda böylesine yanlış işe aşılamaz derken bana tam gönderin dedim. Baştan sona izledim. 

Bizim bu konularda şöyle prensibimiz var. Böylesine yanlış bir yaklaşım içinde olunduğu zaman belli bir süre bekliyorum. O gün de belli bir müddet bekledim. Bu olay gündem oldu hem sosyal medyada hem başka yerlerde. Biz yine siyasi prensiplerimiz gereği belki düzeltirler diye bekledik. Bununla ilgili ifademizi net bir şekilde ortaya koyduk. 

Editör: Ömer Göyce