Gündem

Ömer Çelik uyardı! "Bölgesel savaş çıkar"

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde basın mensupları ile buluşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in durdurulmadığı takdirde bölgesel bir savaş yol açacağını dile getirdi.

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde basın toplantısı gerçekleştirerek güncel konuları değerlendirdi. Orta Doğu'daki gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Çelik, Gazze'deki durumu "insanlığa yönelik bir saldırı" olarak tanımladı ve bu durumun uluslararası düzeni tehdit ettiğini vurguladı. Çelik, "Soykırım durdurulmazsa bölgesel bir savaş riski ortaya çıkabilir" dedi.

"Netanyahu hükümeti pervasızlaştı"

İsrail hükümetinin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i 'istenmeyen kişi' ilan etmesini eleştiren Çelik, "Netanyahu hükümeti, BM Genel Sekreterini bu şekilde dışlayacak kadar pervasızlaştı. Bu durum, İsrail'in güvenliğinden ziyade diğer ülkeleri bölgesel bir çatışmaya sürükleme niyetini göstermektedir. Asıl sorun, bu tür politikaları destekleyenlerin tutumudur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İsrail'in savunma hakkına ilişkin söylemleri eleştiren Çelik, "İsrail'in kendini savunma hakkı cümlesi, son derece iki yüzlü bir ifadedir. Bu söylem, daha fazla masum insanın zarar görmesine yol açıyor" diye ekledi.