Gündem

Ömer Çelik ilk kez açıkladı! "Haniye öldürülmeseydi..."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran'da Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlenen suikasti lanetleyerek "İsrail, bölgesel savaşı başlatmak için ilk tetiğe basmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikaste kurban gitmesine Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi.. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir...

Meclis'te konuşma yapacaktı

Ayrıca a Haber canlı yayınına katılan Çelik, burada yaptığı değerlendirmede Hamas lideri Haniye için Ağustos ayında TBMM'de konuşma planladığını da açıkladı.

Çelik, "Mahmut Abbas ve İsmail Haniye’nin aynı gün Meclis’te konuşma planı yapıldı. Haniye Ağustos ayında TBMM’de konuşma yapacaktı." dedi.

"İsrail ilk tetiği çekti"

Çelik ayrıca, İsrail'in soykırımda yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek "Bölgesel savaşı başlatmak için ilk tetiğe basmıştır. Bugün artık bir dönüm noktası, doğrudan tetiği çektiler" diye konuştu.