Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın 26 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek açılış töreninde Türk bayrağını taşıyacak milli sporcular açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli sporcular Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz'un Paris 2024 açılış töreninde Türk bayrağını taşıyacağını duyurdu.

Tokyo 2020'de kadınlar 69 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli, Türk boks tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk kadın sporcu olarak tarihe geçmişti. Erkekler klasik yayda şampiyon olan Mete Gazoz ise okçulukta Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyasını kazandırmıştı.

Ferdi Kadıoğlu'ndan transfer açıklaması: Fenerbahçe'de mutluydum ama... Ferdi Kadıoğlu'ndan transfer açıklaması: Fenerbahçe'de mutluydum ama...

Parise İddialı gidiyoruz

Bakan Bak, Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 102 sporcu ile katılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde bayrağımızı, milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli ve milli okçumuz Mete Gazoz taşıyacak. Bu iki sporcu, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazanarak milletimizi gururlandırdı. Türk bayrağını taşımaları bizim için büyük bir onur. Paris'e iddialı ve umut dolu gidiyoruz. 102 sporcumuz kota aldı ve oyunlarda ülkemizi 54 kadın ve 48 erkek sporcumuz, 18 farklı spor dalında temsil edecek. Sporcularımızın yeni başarı hikayeleri yazacağına inancımız tam. Tüm sporcularımıza güveniyoruz ve onlara başarılar diliyorum."