ANKARA (AA) - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, dünya boksunda kadınlar ile erkeklerde Türk ekolünün oluştuğunu belirterek, "İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda hedefimiz daha büyük, daha fazla madalya almak." dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 6. Uluslararası Nogay Türkleri Futbol Şampiyonası için başkent Ankara'da bulunan Rusya Milli Takımı adına yarışan boksör Albert Batyrgaziev ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Eyüp Gözgeç, Uluslararası Boks Federasyonu ve Avrupa'da uzun yıllar görev yaptığını, sporcuları tanıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah dünya ve Türk boksu için çok iyi şeyler olacak. Bizim gerçekten dünyada kadınlarda ve erkeklerde bir ekolümüz oldu. Türk ekolünü yeni yeni oluşturmuş olduk, daha önce biliyorsunuz Küba ekolü vardı, Rusya ekolü vardı ama şimdi bir Türk ekolü de ortaya çıktı. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda hedefimiz daha büyük, daha fazla madalya almak. Boksta ve güreşte bazen Dağıstan bazen Çeçen, bazen Karaçaylılar yani Türk ve Müslümanlar dünyada sporda efsane durumdalar. Ama tabii Rusya devleti adına yarışıyorlar. Bizim dostlarımız, kardeşlerimiz Türk ve Müslüman olanlar bunlar tabii Rusya'nın sporunu yukarıya taşıyan insanlar."


- Albert Batyrgaziev: "Türkiye'nin gerçekten boksta iyi olduğunu kendi gözümle görmek istedim"

Albert Batyrgaziev ise öncelikle Rusya Boks Federasyonu adına Türkiye Boks Federasyonuna tebriklerini ilettiğini belirterek, "Başarılar diliyoruz, sizin başarılarınıza biz de Rusya'dan seviniyoruz, başarılarınızı izliyoruz, kazandığınız altın ve gümüş madalyalar için tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin kadın boksçularla önemli başarılar kazandığını anlatan Batyrgaziev, Türkiye ile işbirliği için "İlk önce tanışıp bir bağlantı kurmamız lazımdı bugün bunu yapmış olduk. Türkiye'nin gerçekten boksta iyi olduğunu kendi gözümle görmek istedim." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonluk kazandığında ilk önce ailesinin adını temsil etmekten mutlu olduğunu vurgulayan Batyrgaziev, "Sonra Müslümanların adını temsil etmektir. Ondan da sonra kendi vatanımı, kendi bayrağımı temsil etmektir, tabii ki de Müslüman ülkelerin ilk sırada olmasını istiyorum. Biz sebeplere bakacağız sonuç Allah'tandır." ifadelerini kullandı.

Müzisyen Arslanbek Sultanbekov'un da hazır bulunduğu ziyarette Gözgeç ve Albert Batyrgaziev, Türk boksunun gelişimi için dayanışma içinde olacaklarını açıkladı. Gözgeç ve boksör Albert Batyrgaziev birbirlerine hediye takdim etti.