ALES yapıldı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak? ALES yapıldı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen "veli randevu sistemi" ile veliler, çocuklarının öğretmenleri veya okul müdürleri ile görüşme için randevu alabilecekler. Bu sistem, e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulların internet siteleri üzerinden kullanılabilecek. Bu uygulamanın, velilerin okul ile iletişimini kolaylaştırarak eğitim sürecine katılımlarını artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Veli-randevu sistemi ile okul yöneticileri öğretmenlerin uygunluk durumunu belirleyerek veli görüşmeleri için randevu ayarlayabiliyorlar. Veliler, e-devlet kullanıcı bilgileriyle okulun internet sitesine girerek sisteme erişebiliyorlar. Öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimlerini görerek randevu talebinde bulunabiliyorlar.

Randevular, alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistemde açık tutuluyor. Aynı gün öğleden sonra ise okul yöneticileri öğretmenlere randevu saatlerini bildiriyorlar. Veliler, sistem üzerinden giriş yaparak randevu talep edebiliyor, aktif ve eski randevularını görebiliyor ve günü gelmemiş randevularını iptal edebiliyorlar. Bu sistem, velilerin ve öğretmenlerin görüşmelerini düzenli ve etkin bir şekilde planlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.