Brezilya'nın en büyük şehri olan Sao Paulo'da bir okulda silahlı saldırı gerçekleşti. Şehrin doğusundaki Sapopemba mahallesinde yaşanan saldırının faili gözaltına alındı.

Saldırya ilişkin yapılan açıklamada, bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, üç öğrencinin yaralandığını bildirdi.

Yerel yönetimden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Sao Paulo hükümeti, pazartesi günü Sapopemba Devlet Okulu'nda gerçekleşen saldırıdan dolayı derin üzüntü duyuyor ve kurbanların ailelerinin duygularını paylaşıyor" denildi.

Yerel basının olay yerinde edindiği bilgilere göre, okul üniformalı bir genç olay yerine geldi ve birkaç el ateş etti.

İlk bilgilere göre fail olduğu iddia edilen kişi, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçmaya çalışırken yaralanarak teslim oldu.

BREZİLYA'DA BİR YILDA OKULLARDA 8 SALDIRI

Brezilya Kamu Güvenliği Forumu'nun yakın tarihli bir raporuna göre, bu yıl şu ana kadar Brezilya okullarına sekiz saldırı düzenlendi; bu, ülkede 2002'den bu yana kaydedilen toplam vakaların üçte birine karşılık geliyor .

Önceki saldırı geçen Haziran ayında güneydeki Paraná eyaletindeki bir okulda genç bir çiftin öldüğü yerde kaydedilmişti ve saldırının faili iki gün sonra, ölü bulunmuştu. Bu kişinin intihar ettiği belirtilmişti.

Mart ayında da Sao Paulo'da bir okula giren bıçaklı bir saldırgan bir öğretmeni öldürmüş, üç öğretmen ve bir öğrenciyi yaralamıştı.

Nisan ayında ise güneydeki Santa Catarina eyaletinde bir kreşe giren baltalı bir saldırgan dört çocuğu öldürmüş, en az beş çocuğu yaralamıştı.