Gündem

Öğretmenler dikkat! Bunları yaparsanız maaşınızdan kesilecek...

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni Öğretmenlik Yasası'nın üç maddesi, öğretmenlik mesleğine yönelik önemli düzenlemeler getiriyor. Yasaya göre, sosyal medyada "fenomen" olma amacıyla hareket eden ve eğitim sürecine ilişkin ses veya görüntüleri mevzuata aykırı olarak paylaşan öğretmenlere kınama cezası uygulanacak. Ayrıca, öğrencilere para karşılığında özel ders veren ya da bu derslere yönlendiren öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılmasına karar verildi.

Abone Ol

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni Öğretmenlik Yasası'nın üç maddesi, öğretmenlerin mesleklerine dair önemli düzenlemeler getiriyor. Yasaya göre, sosyal medyada "fenomen" olmayı amaçlayan ve eğitim sürecine ilişkin ses veya görüntüleri mevzuata aykırı paylaşan öğretmenlere kınama cezası uygulanacak. Ayrıca, öğrencilere para karşılığında özel ders veren veya bu derslere yönlendiren öğretmenlerin maaşlarından kesinti yapılmasına karar verildi.

ÖĞRENCİLERE ARGO DİL KULLANILMAYACAK

Bunun yanı sıra, öğrencilere argo dil kullanan, olumsuz örnek teşkil eden ya da derslerde taraflı davranan öğretmenler de disiplin cezalarıyla karşılaşacak. Bu tür davranışların, öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmadığı gerekçesiyle ilgili öğretmenlerin maaşlarında kesinti yapılması öngörülüyor.