Gündem

O gazeteci asgari ücrete rakam verdi: "Eğer bu oran kabul edilirse, millet isyan eder"

Gazeteci Fatih Portakal, 2025 asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çekici yorumlarda bulundu. YouTube kanalında gerçekleştirdiği yayında, özellikle Deutsche Bank'ın analizlerine vurgu yaptı. Portakal, eğer zam oranı yüzde 25-30 seviyelerinde kalırsa, halkın ciddi bir tepki vereceğini belirtti.

Abone Ol

Gazeteci Fatih Portakal, 2025 asgari ücret zammı hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. YouTube kanalında gerçekleştirdiği yayında, özellikle Deutsche Bank'ın analizlerine atıfta bulunarak, zammın yüzde 25-30 seviyelerinde kalması durumunda halkın büyük bir tepki göstereceğini ifade etti.

Portakal: Asgari ücret 23 bin TL olabilir

Portakal, Deutsche Bank'ın kulis bilgilerine dayandığını düşündüğü raporunda, 2025'te asgari ücretin 23 bin TL olabileceğini öne sürdü. Ancak bu zam oranının mevcut ekonomik koşullarda halkın alım gücünü iyileştirmeye yetmeyeceğini vurguladı. "Eğer bu oran kabul edilirse, millet isyan eder" diyen Portakal, hükümetin süreci tarafsız yürüttüğünü belirtmesine rağmen, işçi temsilcilerinin üretim gücünü kullanarak itiraz etmeleri gerektiğini savundu.

Kişisel tahmini olarak asgari ücrette yüzde 60-65 civarında bir artış beklediğini dile getiren Portakal, şu anda asgari ücretlilerin alım gücünde 5 bin TL’lik bir kayıp olduğunu belirtti. "Eğer enflasyon yüzde 45’in altında olmayacaksa, asgari ücretin yüzde 65-70 oranında artırılması gerekiyor" diyerek ekledi. Aksi takdirde, halkın meydanlara inebileceğini ve hükümetin ciddi bir sosyal tepki ile karşılaşabileceğini ifade etti.