ANKARA (AA) - Ofis mobilyası markası Nurus, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından ilk kez düzenlenen "TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası"nın sahibi oldu.

Sertifikanın şirkete takdimi dolayısıyla TSE Başkanı Adem Şahin'in de katılımıyla Nurus'un Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında tören düzenlendi.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, söz konusu belgenin son derece önemli olduğunu belirterek, bunu alan firma sayınının yurt dışında bile çok az olduğunu söyledi.

Belgenin ciddi maliyetlerle elde edilebildiğini vurgulayan Şahin, "Bu belgeye sahip olan firmalarımızın uluslararası rekabette öne çıkacağı ve pazar paylarını artıracakları kanaatindeyim." dedi.

- Sertifika sektöre yeni bir eşik getirdi

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay da şirket olarak 95 yaşında oldukları bilgisini vererek, belgeyi almanın gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Ofis mobilyalarının en çok standart gerektiren alanlardan biri olduğuna dikkati çeken Gökyay, şunları kaydetti:

"Bu belge bizim için çok anlamlı. Belgenin Türk ofis mobilyası sektörüne de yeni bir eşik getirdiğini görüyorum. Artık 'Benim koltuğum ofiste çalışmaya uygundur' demek için bu belge lazım. Bu belge, Nurus'un ürünleri için bir pasaport. Biz bu pasaportla dünyanın her yerine seyahat ederiz. Bu çok itibarlı bir pasaport."

Şirket, "TS EN ISO 9241-5 Ergonomi Sertifikası"nı, Me Too, Uneo, Breeze ve Otto ürünleriyle almaya hak kazandı.