Nihal Candan'ın sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi, cezaevi yönetmeliğindeki sağlıkla ilgili düzenlemelerin altını çizdi. Anoreksiya hastalığına yakalanan ve 37 kiloya düşen Candan, cezaevinden 26 Nisan'da geçici olarak tahliye edildi. Ancak, bu durum "Bir insanın zayıflaması cezaevinden çıkmasına sebep oluyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

Hukukçu Yurdal Kılıçer, sağlık nedeniyle tahliyenin nasıl gerçekleştiğine dair CNN Türk'e açıklamalarda bulundu. Kılıçer, "Ağır hastalık, engellik ve yaşlılık gibi durumlarda, bu hallerin cezaevinde kalınmasını imkansız hale getirmesi halinde tahliye yapılabilir. Hastalık nedeniyle tahliye, kalıcı bir hak olmayıp, şahsın sağlık durumunun iyileşmesi durumunda cezaevinde kalmaya devam edebilir." dedi.

Kim Milyoner Olmak İster?” Yeni sezona yeni sunucusu Oktay Kaynarca ile başlayacak Kim Milyoner Olmak İster?” Yeni sezona yeni sunucusu Oktay Kaynarca ile başlayacak

Kılıçer, ayrıca Candan'ın sağlık durumu iyileşirse yeniden cezaevine dönüp dönmeyeceği konusunda da bilgi verdi. Kılıçer, "Adli tıp tarafından sağlık durumu düzenli olarak kontrol edilir ve cezaevi koşullarına uygunluk durumu tekrar değerlendirilir. Eğer sağlık durumu cezaevi şartlarını kaldırabilecek düzeye gelirse, mahkeme tarafından yeniden tutuklama kararı verilebilir." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi