Orta Doğu’da tansiyon yüksek! Hizbullah, İsrail’e nasıl karşılık verecek? Orta Doğu’da tansiyon yüksek! Hizbullah, İsrail’e nasıl karşılık verecek?

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu`nun, iktidarını korumak için Gazze`de olası bir ateşkes anlaşmasına karşı çıkan iki bakan Itamar Ben Gvir ve Bezalel Smotrich ile görüşeceğini bildirdi. 

Netenyahu'nun ikna turları

İsrail Kamu Yayın Kurumu`nun İnternet Sitesi Makan`a göre, Netanyahu bu görüşmelerde iki aşırı sağcı bakandan, hükümeti dağıtmamalarını talep edecek. Haberde, "Başka bir deyişle, Netanyahu, olur da anlaşma imzalanırsa, Smotrich ve Ben-Gvir'in Knesset tatilinde hükümeti feshetmekten kaçınmasını talep edecek" ifadelerine yer verildi. 
Netanyahu`nun ayrıca iki bakana, anlaşmanın ilk aşamasının sonunu işaret eden 42 günlük savaş molasından sonra Gazze'deki soykırımı yeniden başlatacaklarına dair söz vereceği belirtildi. 
Haberde ayrıca, birkaç haftadır ortalıkta gözükmeyen Şas Partisi Lideri Aryeh Deri'nin bu hafta sınırlı güvenlik görüşmelerine geri döndüğü belirtildi. İsrail medyasına göre bu dönüş, bir anlaşmanın yakın olduğunu gösteriyor. 
 

Editör: Burçin Çelikkol